Топ 45 с Григор Димитров идват в Мадрид



04-04-2015 11:06 | Станко Димов

45-имата най-добри тенисисти в света идват на тазгодишния турнир „Мастърс 1000” в Мадрид от 1 до 10 май, похвалиха се организаторите. Турнирът за мъже и жени с общ награден фонд от 3,6 милиона евро се нарежда по категория веднага след четирите от Големия Шлем. Провежда се в специално построеният луксозен тенис-комплекс „Каха Махика” с червени бързи кортове на надморска височина 600 метра и топъл климат.

Един от най-добрите турнири по организация и лукс, с дневни и нощни сесии и много концерти. Собственик е румънецът Йон Циряк, директор – испанската легенда Маноло Сантана.

За четвърти път в основната схема ще участва 11-ия в света Гритор Димитров и приятелката му и шампионка за 2014 Мария Шарапова. Гришо направи фурор през 2013 с победа над тогавашния водач в ранглистата Новак Джокович и загуби четвъртфинал от финалиста Вавринка. Миналата година нашият състезател отпадна на осминафиналите от Томаш Бердих.
 
В списъка на участниците освен Ноле са четирикратният шампион и защищаващ титла Рафа Надал (6 финала) и многодетният татко Роджър Федерер (3 титли от 5 финала в Мадрид). Схемата от 56 тенисисти се допълва от 7 квалификанти и 4-ма с „уайлд кард” от организаторите.

Новост е изтеглянето на женския финал за събота 9 май, ден преди мъжкия, както е в турнирите от Шлема.   

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини