Джокович притеснен от формата на Иснър



03-04-2015 15:13 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за своя 45-ти полуфинал в турнирите от „Мастърс 1000” сериите. Рано тази сутрин сърбинът се наложи със 7:5, 7:5 над Давид Ферер. След срещата световният №1 призна, че е трябвало да се бори за всяка една точка в двубоя.

„Трябваше да се боря за всяка точка тази вечер, защото той (Ферер) не ми даде нищо лесно. Знаех го, още когато излизам на корта. Знаех, че той е страхотен боец, че ще тича за всяка една топка и ще ме кара да правя още един и още един удар”, коментира Джокович, който е действащ шампион в турнира.

В спор за място на финал сърбинът ще се изправи срещу Джон Иснър, срещу когото води с 6:2 победи в преките двубои. Ноле обаче не очаква лесен двубой.

„Мисля, че той ще започне двубоя с пълна вяра в силите си. Той записа няколко последователни победи над Топ 10 играчи, което няма как да не му вдъхне увереност. Той ще се опита да бъде агресивен, да се възползва от своите шансове. Това го прави много опасен”.

Ако успее да спечели титлата в Маями, за трети път в кариерата си сърбинът ще направи дубъл от Индиън Уелс и Маями (2011, 2014).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини