Джокович: Прекрасно разбирам как се чувства Надал



02-04-2015 11:57 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович сподели, че прекрасно разбира трудностите, които изпитва Рафаел Надал в последно време. Испанецът напусна рано турнира в Маями, претърпявайки поражение от Фернандо Вердаско, след което призна, че на моменти му е трудно да се справи с напрежението.

Според Ноле, това е напълно нормално, предвид огромните натоварвания и очаквания, с които най-добрите в света трябва да се справят непрекъснато.

„Повече или по-малко във всеки мач трябва да преминаваш през подобни моменти. Все пак преди всичко ние сме човешки същества и емоциите ни преминават през добри и лоши периоди. В зависимост от развоя на срещата и напрежението, състоянието ни се променя.

Разбира се, че знам за какво точно говори Рафа, защото играя вече дълги години на най-високо равнище и знам добре какво е напрежение и какво е да имаш очаквания. Затова уважавам всичко, което Надал е постигнал, и нещата, които са му коствали, за да го направи. Той е човек с прекалено голям опит за своите 28 години.

Сигурен съм, че Надал иска да играе още много години. Нормално е да има периоди на криза, ако могат да се нарекат така. Понякога се съмняваш в себе си, в качествата си, а във важните моменти това може да ти коства загубата на мача”, коментира Джокович пред Tennis.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини