Григор Димитров започва срещу Поспишил в Маями



26-03-2015 22:37 | Станко Димов

Ясен е съперникът на Григор Димитров във втория кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Спортист №1 на България ще се изправи срещу Вашек Поспишил, който тази вечер надви с 2:0 сета завърналия се на корта Хуан Мартин Дел Поитро. В отделните части канадецът се наложи с 6:4, 7:6 (7).

Двубоят между Димитров и Поспишил ще бъде в събота. Двамата са се срещали два пъти, като и в двата случай победител е излизал Григор Димитров. За последно те премериха сили на турнира в Базел миналата година, а нашето момче се наложи с 6:2, 6:2.

Иначе двубоят тази вечер се очакваше с огромен интерес и заради появата на корта на Дел Потро, за когото това бе първи официален мач от турнира в Сидни тази година. При 4:4 в първия сет аржентинецът стигна до преднина 40:15 и имаше два скрити сетбола. Поспишил обаче пласира 4 отлични начални удара и спаси подаването си, след което в ответния гейм на свой ред стигна до точки за пробив, които успя да реализира – 6:4.

В началото на втората част Дел Потро, шампион от US Open 2009, най-после успя да се справи с началния удар на съперника и проби. При 5:4 аржентинецът сервираше за изравняване на резултата, но допусна пробив в най-неподходящия момент за 5:5. Последва тайбрек, в който Поспишил спаси два сетбола, преди да наложи волята си с 9:7 точки.

Важно е да се отбележи, че освен на сингъл, канадецът е отличен тенисист и на двойки. Именно при дуетите, през далечната 2007-ма година, Поспишил в тандем с Григор Димитров достига до финал на US Open при юношите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини