Сесил Каратанчева - Юлия Глушко (гейм по гейм)



24-03-2015 12:30 | Любомир Тодоров

Сесил Каратанчева научи съперничката си във втория и финален кръг на квалификациите на турнира в Маями от категория "премиер задължителен".

Тя ще се изправи днес срещу Юлия Глушко от Израел, която изненадващо се наложи над 88-ата в света и деветата в схемата на пресявките американка Никол Гибс с 6:4, 6:3. Двубоят е трети в програмата корт №8. Втората среща там започва не преди 17:30 часа наше време.

Каратанчева е спечелила единствения двубой с Глушко. Той е бил обаче през далечната 2011 година на турнира на червени кортове на ITF в Клиърутотър, Съединени щати.

Двете тенисистки са на по 25 години и с еднакъв ръст от 171 см. Сесил е 120-а в световната ранглиста, докато родената в Донецк (Украйна) Юлия е №133. От Tennis24.bg ще проследим двубоя с коментар на живо!

Победителката в двубоя се класира за основната схема. Сред вероятните съпернички там е Цветана Пиронкова, която очаква тенисистка от квалификациите.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Глушко):

1:0 Отлично начало на срещата за Сесил Каратанчева! Българката успя да пробие подаването на съперничката си (от втория опит) и след около 5 минутки игра откри резултата в двубоя.

2:0 Пробивът бе затвърден, но това не стана никак лесно. Глушко взе първата точка в гейма и поведе с 15:0, след което Сесил отговори подаващо – серия от 3 последователни точки и преднина 40:15. Родената в Донецк състезателка обаче успя да стигне първо до равенство, а след това и до брейк-бол. Каратанчева взе следващата точка и изравни за 40:40, след което се стигна до ново равенство, преди българката да спечели гейма.

3:0 Първата пауза в мача идва след трети пореден гейм за Сесил Каратанчева! Софиянката поведе с 40:15, след което обаче Глушко успя да стигне до равенство. Последва трети брейк-пойнт и тук прошка нямаше – втори пробив и преднина 3:0 за Сесил.

3:1 Почивката ясно подейства добре на Глушко, която успя да върне един от пробивите, при това след нулев гейм.

3:2 За първи път от началото на двубоя 133-ата в света Юлия Глушко успява да вземе подаването си и намалява преднината на Сесил само на гейм. Българката все още е с пробив напред.

4:2 Сесил прекъсва серията на Глушко и с бърз гейм на 30 успя да вземе подаването си и да поведе отново с 2 гейма.

5:2 Трети пробив за Сесил Каратанчева, която успя да вземе гейма на 0 и ще сервира за успех в първия сет. Малко повече от половин час от началото на двубоя.

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА СЕСИЛ КАРАТАНЧЕВА!
Софиянката затвори гейма от шестия опит и успя да поведе в резултата след точно 40 минути игра.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Глушко):

0:1 Равностоен гейм, но последната дума бе за Глушко, която за първи път от началото на двубоя има преднина в резултата.

1:1 Сесил печели без затруднения сервис-гейма си и изравнява резултата във втората част.

1:2 Глушко оцеля след 3 точки за пробив, които се откриха пред Сесил Каратанчева. Софиянката първо имаше аванс 40:15, след това се добра до трети брейк-бол, но и този път не успя да се наложи. Пауза, след която Сесил ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Гейм на 15 за Каратанчева, която успява да изравни резултата.

2:3 Оспорван гейм, който премина през равенство, но все пак Глушко успява да се справи и не допуска пробив.

3:3 Сесил поведе с 40:0, след което допусна двойна грешка, преди да затвори гейма. По 3 за двете във втория сет. Предстои така важния седми гейм, в който се надяваме, че Каратанчева ще успее да пробие.

3:4 Сесил спечели първата точка, но следващите 4 бяха за Глушко, която отново повежда в резултата.

4:4 Каратанчева отрази брейк-бол, който бе със силата на скрит сетбол. Ново равенство и сервис за Глушко.

4:5 Глушко не трепва и отново печели подаването си. Пауза, след която Каратанчева ще сервира за оставане в сета.

4:6 ГЕЙМ И СЕТ ЗА ЮЛИЯ ГЛУШКО! 133-ата в света стигна до преднина 40:15, Сесил отрази първия сетбол, но при втория Глушко се наложи. Трети сет ще определи изхода на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Глушко):

1:0 Отлично начало на третия решителен сет. Каратанчева започва с пробив на 0 и първа прави крачка към крайния успех.

1:1 Невероятно! Каратанчева поведе с 40:0, но допусна да загуби подаването си след серия от 5 последователни точки за Глушко. Резултатът в третия сет е изравнен.

1:2 Нов луд гейм. Каратанчева поведе с 30:0, но след това Глушко обърна за 40:30. В последствие се стигна до точка за пробив за Сесил, но Глушко успя да се справи, след което взе гейма.

2:2 Гейм на 15 за Сесил Каратанчева, с който тя изравнява резултата.

3:2 Пробив за Сесил! Тя поведе с 40:0, Глушко успя да върне една точка, но за повече за радост нямаше сили. Каратанчева е с пробив напред, отново, в третия сет.

4:2 Сесил затвърди пробива. Българката е на два гейма от място в основната схема в Маями.

4:3 Глушко спаси точки за пробив и намалява изоставането от Сесил. Разликата е само един пробив. Пауза, след която на сервис застава българката.

5:3 ОТЛИЧНО! Гейм на 0 за Сесил Каратанчева, с което тя принуждава Глушко да сервира за оставане в турнира.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - СЕСИЛ КАРАТАНЧЕВА. Българката прави нов пробив и си гарантира място в основната схема в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини