Джокович защити трофея в Индиън Уелс



23-03-2015 01:38 | Станко Димов

Новак Джокович е новият-стар шампион от турнира в Индиън Уелс. На финала на надпреварата Ноле се наложи с 6:3, 6:7 (5), 6:2 над Роджър Федерер. Двубоят между двамата беше повторение от миналогодишния финал, когато победител пак излезе световният №1. Сърбинът и швейцарецът предложиха битка на изключително ниво, в която за жалост трябваше да има само един победител и той се казваше Джокович.

Това беше 38-ми двубой между двамата, като сърбинът спечели 18-та победа.
Първият сет бе решен от един пробив. Осъществи го Джокович за преднина от 4:2 гейма, след което сърбинът нямаше проблеми да затвори сета.

През втората част Ноле бе също по-концентриран и поведе с 4:2 гейма отново, но този път Федерер успя да върне пробива и да изравни за 4:4. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Федерер навакса изоставане и при 6:5 в своя полза успя да спечели разиграването и да изравни резултата в сетовете.

В заключителната трета част Джокович започна ударно с пробив и поведе с 2:0. След 12-минутен трети гейм обаче Федерер върна пробива пасив, с което остана в играта за радост на по-голямата част от публиката, която трудно сдържаше емоциите си.

В шестия гейм обаче световният №1 отново напомни за себе си. Джокович обърна гейма и стигна до пробив, повеждайки с 4:2, след което успя да пречупи тотално съперника си и да затвори мача, триумфирайки за четвърти път в Индиън Уелс.

През новата седмица ще видим Ноле на турнира в Маями, където той има да защитава титла. Федерер пък си е взел почивка преди сезона на червени кортове в Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини