Лекция от Маестрото



20-03-2015 22:22 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. Световният №2 изигра нов перфектен двубой и победи с 6:4, 6:0 Томаш Бердих след малко повече от час игра.

Интригата на корта се задържа жива до първия пробив, който дойде в ключовия седми гейм на първия сет. Тогава Федерер поведе с 40:0 при сервис на Бердих, чехът спаси първия брейк-пойнт, но при втория швейцарецът се наложи. До края на сета Федерер взе на два пъти подаването си и след 40 минути игра поведе в резултата. Далеч по-бързо се развиха събитията на корта през втория сет.

Федерер започна с пробив, последва втори и преднина 4:0. До края поставеният под №2 в схемата не трепна и подпечата мястото си на полуфинал след категоричното 6:0.

Любопитното е, че това беше първи двубой между Федерер и Бердих от повече от година (Дубай, 2014), а швейцарецът вече води с 13:6 победи в преките дуели. За Бердих пък това беше първи турнир от началото на сезона, в който той не достига поне до полуфинал.

На трибуните тази вечер присъстваше певицата Гуен Стефани, която не пропуска възможност да гледа на живо двубой на семейния й приятел Федерер.

Федерер ще научи името на следващия си съперник малко по-късно тази вечер, когато приключи срещата между Милош Раонич и Рафаел Надал.

Другият полуфинал в турнира противопоставя Новак Джокович и Анди Мъри.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини