Григор Димитров приключи в трети кръг



18-03-2015 06:23 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на първия за сезона „Мастърс” турнир. За трета поредна година българинът отпада в трети кръг в Индиън Уелс, а това стана факт, след като отстъпи с 4:6, 6:1, 5:7 пред Томи Робредо.

Двубоят между двамата продължи час и 46 минути, в които и двамата претенденти допуснаха по два пробива. За жалост Димитров се пречупи в последния възможен момент, когато сервираше за тайбрек в третия сет, при това допускайки две двойни грешки.

 „Мисля, че играх много добре от началото на двубоя”, коментира Робредо пред Tennis Channel.

„Когато той сервираше, аз успявах да върна в корта повечето му начални удари, бях агресивен. В същото време мисля, че се справих много добре с моя сервис. Много съм щастлив, че успях да се справя с едно от момчетата, срещу които винаги е много трудно да се играе.

Особено след началото на сезона и моментите, които имах – не бях здрав и не се представях добре. Точно заради това мисля, че днес постигнах страхотна победа”, каза още Робредо.

В следващия кръг испанецът ще премери сили с Милош Раонич.

Робредо сподели също, че знае отлично какво да направи срещу Раонич, за да задържи момента. „Важното е да запазя концентрация, когато сервирам и да се опитам да се добера до тайбрек. Това ще бъде целта ми. Ще съм доволен, ако я постигна. А след това ще видим какво ще се случи”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини