Григор Димитров попиля аржентинец в Брауншвайг



27-06-2010 17:05 | Николай Драгиев

Григор Димитров стартира с победа участието си на силния турнир от "Чалънджър" сериите в немския град Брауншвайг с награден фонд 106 500 евро.

 

Първата ни ракета разгроми 35-годишния ветеран Себастиан Прието, който няма класиране в ранглистата на сингъл, със 7:5, 6:0 за 52 минути игра. Ако стигне до основната схема в надпреварата, Григор ще прибави 5 точки за ранглистата.

 

Българинът бе безгрешен при свой сервис в първия сет срещу 78-ия в света на двойки. Аржентинецът се задържа до 5:5, спасявайки 3 точки за пробив, но при четвъртата се предаде и Гришо поведе с 6:5 на клея в германския град. 

 

Втората част бе протоколна. В нея Григор не даде нито един гейм на противника си. Той спечели 25 точки срещу 8. 

 

Иначе в основната схема на тази надпревара ще можем да видим изключително добри играчи като Пабло Куевас (56-и в ранглистата), Флориан Майер (59-и), Андреас Бек (76-и), Фабио Фонини (81-и) и други. Очаква се дори ветеранът Томас Мустер да се включи в надпреварата.

 

Тази седмица Димитров се представи на високо ниво на друг турнир в Германия - в Марбург, където достигна до полуфиналите. Финалният двубой в турнира впоследствие бе спечелен тъкмо от победилия българина Симоне Ваньоци, който се справи с бившия шампион от Загорка Къп Иво Минар с 2:1 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини