Труден старт за Григор Димитров (+ВИДЕО)



16-03-2015 00:05 | Станко Димов

Григор Димитров записа трудно, но сладка победа в първия си двубой от „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс. След повече от 2 часа здрава битка на централния корт, българинът се наложи със 7:6 (2), 3:6, 7:6 (4) над Ник Кириос.

Младият австралиец не само затрудни 11-ия поставен, но в решителния трети сет проби за 5:4 и сервираше за крайния успех. В този момент обаче Кириос получи някаква контузия и допусна за първи път да бъде пробит (за 5:5), след което се стигна до тайбрек, в който нашето момче се наложи със 7:4 точки.

Така за трета поредна година Григор Димитров достига до трети кръг в Индиън Уелс. Това е и върховото му постижение в надпреварата в Калифорния. Следващият съперник пред Григор ще бъде определен от двубоя Томи Робредо – Андрей Голубьов.

Още в първите геймове на двубоя тази вечер стана ясно, че на Григор Димитров няма да му бъде никак лесно. Българинът взимаше сравнително лесно своите сервис-геймове, но същото важеше с пълна сила и за 37-ия в света Кириос, който игра много мощно при начален удар. Така, без да се стигне дори до точка за пробив, логично сетът се реши в тайбрек, където Григор направи два минипробива и поведе след 7:6 (2).

В първия гейм на втория сет Димитров стигна и до първата си точка за пробив. Българинът имаше лукса да играе на втори сервис, но прати блок-ретур в аут, след което Кириос се измъкна и не допусна пробив. На свой ред българинът се пропука в 8-ия гейм, но австралиецът не пропусна открилия му се шанс и поведе с 5:3, след което с лекота изравни резултата – 6:3.

В решителния трети сет играта стана изключително равностойна, а Григор Димитров започна все по-трудно да печели геймовете си. В деветия гейм българинът бе пробит за 4:5, но при последната точка Кириос получи някаква травма. Последва моментално връщане на пробива за 5:5, а малко след това се стигна и до тайбрек. В него Димитров се наложи със 7:4 точки и си подпечата мястото в следващия кръг.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини