Григор - Димитров - Ник Кириос (гейм по гейм)



15-03-2015 09:29 | Станко Димов

Григор Димитров – Ник Кириос, II кръг на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс:

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ ОНЛАЙН ТУК!

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров започна с бърз гейм на сметката си. След два аса българинът поведе с 40:0, но след това се стигна до 40:30. Последва трета директна точка от сервис и гейм за нашето момче.

1:1 Кириос също взе подаването си. Той започна с преднина 30:0, но след това се стигна до равенство 40:40. Последваха обаче нови две точки на сметката на австралиеца и той изравни резултата.

2:1 Първата почивка идва без пробиви. 2:1 за Григор Димитров! Българинът трябваше да обръща гейма от 15:30, но след като вкара два отлични начални удара, поведе с 40:30. Последва по-дълго разиграване, спечелено от Григор с излизане на мрежата.

2:2 Кириос вкара няколко много мощни форхенда и спечели сравнително безпроблемно подаването си. Резултатът е изравнен.

3:2 Красота! Отличен гейм за Григор Димитров. За по-малко от 90 секунди българинът спечели подаването си, пласирайки няколко отлични начални удара и няколко също толкова добри форхенда.

3:3 Григор спечели първата точка и поведе с 15:0, но след направи няколко непредизвикани грешки и позволи на Кириос сравнително безпроблемно да вземе подаването си.

4:3 Нова преднина за Григор Димитров. Българинът допусна двойна грешка в началото на гейма, но взе следващите 4 точки и отново е напред в резултата.

4:4 Най-бързият гейм за Кириос от началото на двубоя. Равенството отново е възстановено.

5:4 Григор Димитров е на гейм от спечелване на първия сет. Труден гейм за българина, в който се стигна до равенство. При 30:30 пък българинът направи изключителен къс диагонал от бекхенд, който със сигурност ще претендира за "Hot Shot" класацията на АТР. Пауза, след която Кириос ще сервира за оставане в сета.

5:5 Слаб гейм за Кириос, но и Григор направи няколко непредизвикани грешки от форхенд и статуквото отново е възстановено.

6:5 Григор спечели подаването си на 15. При последната точка публиката отново стана на крака, след като българинът направи страхотна точка в близост до мрежата. Последна пауза в сета, след която Кириос ще сервира за тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на първия сет.

7:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът се наложи в тайбрека със 7:2 точки, след като не загуби разиграване на свой сервис, а в това време направи два мини брейка.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Кириос):

0:1 Григор Димитров стигна до първата точка за пробив в мача, като дори имаше шанса да играе на втори сервис на Кириос. В решителния момент обаче Гришо прати в аут от блок-ретур и пропусна отличен шанс да пробив. Последваха две точки за Кириос, който взе подаването си.

1:1 Гейм на 0 за Григор Димитров, който вече има 9 аса от началото на мача.

1:2 Гейм на 30 за Кириос. Първа пауза в сета, след която Гришо ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 Гейм, в който се стигна до 30:30, но последваха 2 бързи точки за Димитров и той изравни резултата. Българинът притича до скамейката, за да смени ракетата за гейма, в който ще посреща.

2:3 Много странен гейм. Кириос първоначално поведе с 40:0 и по всички личеше, че ще спечели лесно подаването си. Австралиецът обаче допусна няколко грешки и Димитров успя да стигне до равенство. След две слаби отигравания на българина обаче Кириос си взе подаването.

3:3 Гейм на 0 за Григор Димитров.

3:4 Ник Кириос отговаря подобаващо и на свой ред взима подаването си бързо. Предстои нова пауза, след която Димитров ще сервира за изравняване на резултата.

3:5 Лошо. Григор Димитров направи няколко подаръка на Кириос и младият австралиец стигна до първата си точка за пробив от началото на мача. Григор я спаси с добър начален удар и ретур в мрежата. Последва обаче двойна грешка и нова точка за пробив, при която Гришо пресили един форхенд в аут. Първи пробив в мача. Кириос ще сервира за изравняване на резултата в сетовете.

3:6 Бърз гейм за Кириос. Ще гледаме трети сет.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Много труден гейм, в който Григор трябваше да спасява два брейк-бола. В крайна сметка българинът се справи и съхрани подаването си.

1:1 Кириос изравняване резултата след оспорван гейм, в който се стигна "само" до равенство.

2:1 Григор поведе с 40:0, след което Кириос взе една точка, но за повече австралиецът за радост нямаше сили. Първа пауза в решителния трети сет.

2:2 Сет на сет и два на два гейма. Григор стигна до 30:30, но след това допусна елементарна грешка и загуби гейма.

3:2 Още един гейм, в който Григор трябваше да спасява точка за пробив. С отлично излизане на мрежата обаче българина се справи, след което взе и гейма. Пауза, след която Кириос застава на начален удар.

3:3 Гейм на 0 за Ник Кириос.

4:3 Гейм на 0 и за Григор Димитров.

4:4 След своя ас №10, Ник Кириос взе гейма си на 15 и изравни резултата в решителния трети сет.

4:5 Безобразен гейм за Григор Димитров и Кириос стига до пробив. При 15:40, Кириос падна на корта, а българинът не успя да вкара топката в очертанията и пробивът вече е факт. След паузата австралиецът ще сервира за място в трети кръг.

5:5 Ненормална драма! Кириос прави гримаси, сякаш едвам ходи по корта. Сервирайки за мача, австралиецът допусна първият си пробив и Димитров изравни резултата в решителния трети сет. Мачът продължава!

6:5 Гейм на 0 за Григор Димитров. Българинът си гарантира минимум тайбрек в третия решителен сет. Каква драма!

6:6 Тайбрек ще реши изхода на мача.

7:6 (4) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели тайбрека на 4 и продължава напред в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини