Специалист на клей спря Григор Димитров в Марбург



26-06-2010 17:35 | Николай Драгиев

Специалистът на клей - 207-ият в света Симоне Ваньоци победи Григор Димитров току преди първия му финал за годината. Италианецът надви Гришо с 6:2, 7:6(4) в полуфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" в Марбург. Въпреки поражението Димитров записа върхово постижение за сезона, тъкмо на надпреварата с награден фонд от 30 хиляди евро в Германия.

 

Той тръгна от квалификациите и след това записа няколко впечатляващи победи. Успя да надвие Себастиен Ришик, Грега Жемля и Павол Червенак в основната схема. 

 

В първия сет на днешната среща Гришо въобще не успя да се противопостави на опитния си съперник. Той страдаше сериозно, когато не успяваше да пласира първи сервис и спечели едва 3 от 11 такива топки. Така Ваньоци се възползва и грабна цели два пробива за 6:2. В същото време италианецът, без да има кой знае какъв сервис, не даде шанс на българина да застраши подаването му.

 

Вторият сет започна гейм за гейм. Гришо бе почти перфектен при първи сервис, макар отново да му бе трудно да печели точки, когато няма помощ от началния удар. И така двамата го докараха до 3:3. Тогава Ваньоци най-после стигна до точка за пробив, но не се възползва. Гришо не показа ново колебание и дръпна с 4:3.

 

С много воля Григор го докара до 5:5, но Ваньоци този път не сгреши и стигна до решителния пробив в сета за 6:5. Както често става в подобни случаи, Димитров по ирония на съдбата достигна до първата си точка за пробив тъкмо в следващия гейм на италианеца. И не само това, ами го реализира за 6:6.

 

В тайбрека Ваньоци поведе с минипробив, но след това го върна с двойна грешка. В крайна сметка Симоне дръпна с 6:4 и след това реализира първия си мачбол.

 

За представянето си първата ракета на България ще вземе 32 точки за ранглистата и допълнително 1500 евро.

 

Другият финалист също е ясен. Това е чехът Иво Минар, който е бивш шампион от турнира в София "Загорка Къп". Минар демонстрира страхотно представяне, след като се върна в игра. Той бе със спрени права заради допинг. В полуфиналите чехът надви сънародника си Ярослав Поспишил с 6:3, 6:0.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини