Сесил на победа от основната схема в Индиън Уелс



10-03-2015 00:12 | Станко Димов

Българката Сесил Каратанчева се класира за втория решителен квалификационен кръг на силния турнир в Индиън Уелс. Това стана факт, след като софиянката се наложи с 6:3, 6:4 над 15-ата в схемата на пресявките Кагла Буюкакчай от Турция.

Срещата между двете продължи малко повече от час и половина и премина изцяло под диктовката на Каратанчева. Тя има за какво да съжалява, защото и в двата сета буквално сама връщаше съперничката си в двубоя.

В първата част Сесил имаше аванс 4:1 гейма, а във втората – 4:0, преди да успее да затвори мача и да подпечата класирането си напред. Каратанчева, освен леки спадове в играта си, допусна и цели 9 двойни грешки.

Българката обаче показа здрави нерви и спаси 8 от 11-те точки за пробив, които се откриха пред турската й съперничка. В същото време Каратанчева приключи срещата с 6 пробива на сметката си.

Благодарение на успеха Сесил Каратанчева си гарантира 20 точки за ранглистата, а в решителния втори квалификационен кръг ще се изправи срещу французойката Полин Пармантие, №11 в схемата на квалификациите. При нова победа софиянката ще заработи 30 точки за класацията и ще заслужи право да участва в основната схема в турнира.

Най-доброто постижение на Сесил в Индиън Уелс е достигане до трети кръг. Тя стори това при дебюта си в изданието преди 11 години. Тогава тя (на 14 години) бе спряна от Мария Шарапова в 3 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини