Димитров vs Федерер – какво ни предстои в сряда сутрин



09-03-2015 17:53 | Станко Димов

В ранните часове на сряда най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има честта да стъпи в легендарната „Медисън Скуеър гардън” и да участва в демонстративен двубой срещу рекордьора по титли от Големия шлем – Роджър Федерер. Буквално дни преди шоуто стана ясно, че привържениците на тениса в България ще имат възможността да гледат двубоя пряко по БНТ HD. За да разберем точно какъв тенис спектакъл ни предстои в сряда сутринта, от Tennis24.bg се свързахме с Евгени Николов, изпълнителен продуцент на БНТ HD, който бе така любезен да разкрие подробности около дългоочакваното събитие, посветено на световния ден на тениса. 

„Българската национална телевизия започна преговори за излъчване на тенис-шоуто от Ню Йорк още през ноември и се радвам, че достигнахме до положително решение, за да могат българските зрители да наблюдават по най-новия ни канал БНТ HD зрелището, което най-великия тенисист на корта Роджър Федерер и едно от новите и многообещаващи лица на тениса Григор Димитров ще покажат.

Този мач ще бъде с по-различен заряд – когато двамата излязат на корта в турнирен сблъсък, разбира се, важна е само и единствено победата. А тук, където резултатът няма чак такова значение съм убеден, че двамата ще покажат най-доброто от себе си. Още повече, че знаем какви фантастични удари ни показва Гришо и в този демонстративен мач ще има възможността да експериментира. От друга страна битува мнението, че Федерер е един от по-консервативните състезатели и смятам, че в ранните часове на сряда швейцарецът ще се опита да опровергае това твърдение.

Още по-радващото е, че мачът ще е на легендарно за спорта място – „Медисън Скуеър гардън”, една от емблематичните арени, известна най-вече със своите баскетболни сблъсъци. Малцина са българите, които са стъпвали там и самият факт, че имаме наш спортист, който получава привилегията да бъде поканен да играе там вече е достатъчен повод да осмислим какво е мястото на Григор Димитров в съвременния тенис.

Ще бъде интересно да се наблюдава и „подгряващия” двубой между Моника Селеш и Габриела Сабатини – две от легендите на женския тенис, които около 15 години, след като са се отказали от активния спорт ще се изправят една срещу друга в повторение на първия петсетов мач при жените в „оупън ерата”.

Началото на шоуто по БНТ HD ще бъде в 01:00 в нощта на вторник срещу сряда със студийна програма, а половин час по-късно започва дамския сблъсък между Селеш и Сабатини. Очаква се около 04:00 часа да бъде и мачът между Роджър Федерер и Григор Димитров, а за първи път ще издадем и новината, че по време на спектакъла в „Медисън Скуеър гардън” ще бъдат обявени имената на тенисистите, които ще бъдат приети в Залата на славата през 2015 г.

За тези, които нямат намерение да развалят съня си, БНТ дава вариант да гледат повторение от срещата – през деня в 10:00 и вечерта в 20:00 по БНТ HD и в 23:00 по БНТ1.

Прякото предаване на срещата на Григор Димитров и Роджър Федерер е част от политиката на БНТ HD да се опита да предостави на зрителите си разнообразие от спортове. От октомври ние поддържаме линията „Гореща зима с БНТ HD”, в която излъчваме пълното разнообразие от световни първенства и купи по ски, биатлон, кънки. В ефира на БНТ HD могат да бъдат следени и срещите на българските баскетболни отбори, както в националния шампионат, така и в европейските и регионални клубни турнири. Футболните изненади също са налице – на 28 март БНТ HD ще излъчи важната евроквалификация България – Италия. През този сезон БНТ HD ще дава пряко и срещите на българските волейболисти от Световната лига и европейското първенство. Така че – бъдете с нас... защото си заслужава”, сподели Николов.

Той също така разкри, че коментатори на шоуто Димитров – Федерер ще бъдат Никола Ибришимов и Юлиан Стаматов

Линкове за онлайн излъчването на срещата ще може да намерите в Tennis24.bg във вторник вечерта и в Sportmedia.tv.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини