Димитров пожела успех на националите в Туитър



05-03-2015 06:38 | Любомир Тодоров

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров няма да участва в двубоя срещу Латвия в Юрмала от втора група на Евро-африканската зона на Купа "Дейвис", но показва, че е част от отбора.

Снощи в Туитър от Лос Анджелис Гришо пожела успех на националите в мача от 6 до 8 март.

"Момчета, желая ви успех в Латвия. Играйте с цялото си сърце, така както винаги сме го правили. Сигурен съм, че ще защитите достойно България", написа на български Димитров.

В последните години хасковлията е неизменна част от състава за Купа "Дейвис". През 2012 година бе в основата на завръщането на България във втора група. През 2013 година участва в края на януари при загубата от Финландия в София с 2-3, но после пропусна плейофа за оставане в Пловдив срещу Естония, спечелен с 3-0.

Миналата година Григор пропусна срещата с Финландия в Хелзинки, но после донесе победата срещу Гърция в Атина (4-() през април.

От 2008 година спортист №1 на страната е изиграл общо 22 мача за националния отбор в 13 двубоя и е записал 18 победи. На сингъл балансът му е 15-1, който е един от най-добрите в световен мащаб.

В отсъствието на Димитров капитанът Тодор Енев ще разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазов, Тихомир Грозданов и Илия Кушев. Жребият за срещата Латвия - България ще бъде изтеглен днес от 13 часа наше време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини