Tennis Channel започна да излъчва и скуош



04-03-2015 14:41 | Любомир Тодоров

Професионалната скуош асоциация (PSA) подписа договор за партньорство с американската телевизия Tennis Channel. По силата на контракта, който е в сила от 1 март, каналът ще излъчва 170 часа картина от най-големите турнири в мрежите на Tennis Channel и дигиталната медиа Тennis Channel Plus.

За първи път телевизията ще излъчва друг спорт, освен тенис. Целта е да се популяризира скуошът в Северна Америка, където по-популярен е ракетболът. В момента янките имат състезателка на световно ниво в лицето на 21-годишната студентка в "Харвард" Аманда Соби, която е №10 в ранглистата. А и тази година през ноември световното първенство за мъже ще се проведе в предградието на Сиатъл Белвю.

През януари онлайн каналът Тennis Channel Plus предаваше пряко един от най-престижните състезания в света - Турнира на шампионките, който се провежда на централната гара в Ню Йорк. Високите рейтинги вероятно са накарали електронната медиа да направи следващата стъпка.

През 2015 година ще бъде излъчена картина от провеждащия се в момента Windy City Open в Чикаго, Canary Wharf Classic (Лондон), El Gouna International (Египет), British Open (Хъл), PSA World Series Finals, US Open (Филаделфия), Qatar Classic (Доха), PSA World Championship (Белвю, САЩ) и Sun Hung Kai Cathay Pacific (Хонконг).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини