Елица Костова отпадна след 3 сета в Бразилия



03-03-2015 19:04 | Любомир Тодоров

Националката на България за "Фед къп" Елица Костова отпадна в първия кръг на единично на тенис турнира на клей в Куритиба, Бразилия, с награден фонд 25 000 долара. Тя отстъпи на Оливия Роговска от Австралия след 5:7, 6:4, 3:6.

В първата част двете тенисистки си размениха по два пробива. При 5:5 Елица имаше две точки, за да спечели подаването си, но вместо това допусна да бъде пробита. В 12-ия гейм Роговска стигна до сетпойнт и го реализира.

В следващата част австралийката проби първа за 2:1. Но Костова върна брейка. В десетия гейм 24-годишнита българка поведе с 40:0 при сервис на съперничката и затвори сета при третата си възможност, за да изравни общия резултат.

За съжаление Оливия Роговска беше по-свежа в решителния сет. Тя проби за 4:3, а в последния гейм при начален удар на Елица поведе с 40:15 и реализира втория мачбол.

Така родената в Кърджали тенисистка взема една точка за световната ранглиста, където е №200 сега.

На двойки полуфиналистките от турнира на WTA в Рио де Жанейро Костова и Чие-Ю Су от Тайван са трети в схемата. Те са вече на четвъртфинал, след като победиха с 6:4, 6:3 Лаура Поус-Тио (Испания) и Валерия Страхова (Украйна).

Следващите съпернички на намиращата се на рекордното за нея 172-о място в класацията при дуетите Ели и партньорката й са Виктория Босио (Аржентина) и Монсерат Гонсалес (Парагвай).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини