Надал: Турнирите на твърди кортове са прекалено много



Надал: Турнирите на твърди кортове са прекалено много
Свързани играчи
Тагове
03-03-2015 13:09 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели първата си титла за сезона в неделя, след като триумфира на турнира в Буенос Айрес. Испанецът обаче призна, че е напълно възможно догодина да не се върне да защитава трофея, ако организаторите променят настилката и заменят червените кортове с твърди такива.

„Да, подобно решение ще промени плановете ми за турнира. Според мен в календара трябва да има повече турнири на клей. В момента има прекалено много надпревари на твърди кортове, а това предразполага играчите към повече контузии”, коментира Надал, който не бе печелил турнир от „Ролан Гарос” 2014.

В Буенос Айрес Рафа спечели своята 65-та титла сред професионалистите, като по този начин остави зад себе си легенди като Бьорн Борг и Пийт Сампрас.

„За мен е чест да изпреваря Борг и Сампрас. Те са две големи имена. 65 титли е нещо, за което дори не съм и мечтаел”, каза Надал.

9-кратния шампион от „Ролан Гарос” ще се завърне на корта в средата на следващата седмица, когато започва първият за сезона „Мастърс 1000” турнир – този в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини