Григор Димитров на полуфинал в Германия



25-06-2010 20:30 | Станко Димов

Григор Димитров продължава победния си ход на турнира от сериите "Чаланджър" Marburg Open в Германия. Първата ракета на България се класира за полуфинал, след като победи с 6-3, 7-6 (3) словака Павол Червенак.

 

През целия двубой Димитров не допусна нито един пробив на своето подаване и постигна 6-и пореден успех в германския град, след като започна надпреварата през ситото на калификациите. Съперник на Димитров в спора за място на финал ще бъде италианецът Симоне Ваньоци.

 

Мачът започна повече от добре за Григор Димитров. Първата ракета на България бе безкомпромисен при сервис-геймовете си, а в тези на Червенак го затрудняваше максимално. Все пак логичното се случи и Гришо проби в 4-ия гейм, повеждайки в резултата с 3:1. До края на сета нашето момче нямаше проблеми и заслужено направи първи крачката към крайния успех след 27 минути игра.

 

За жалост обаче във втория сет силите на корта се обърнаха на 180 градуса. Словакът Червенак здраво натисна Димитров и при първия сервис-гейм на българина стигна до 0-40. Нашето момче обаче издържа на напрежението и с няколко отлични топки запази подаването си. В крайна сметка двамата докараха нещата до тайбрек, където Гришо бе безкомпромисен - 7:3 точки и шеста поредна победа.

 

Гришо успя да се уреди с 32 точки за ранглистата с победата. В момента той е номер 359 в света.

 

В полуфиналите Гришо ще играе със Симоне Ваньоци (Италия). Той 207-и в ранглистата и по-рано днес победи "щастливия губещ" Конър Ниланд от Ирландия с 6:4, 6:2.

 

Иначе италианецът е 27-годишен и е едва 173 сантиметра. Любимият му удар е късата топка, така че българинът трябва да внимава с техничните изпълнения на италианеца.

 

През настоящия сезон Ваньоци има доста прилични резултати на клей и в никакъв случай не е лесен съперник, тъй като е специалист на настилката. Той има и два финала, но ги губи от Алесио ди Мауро и Иво Минар.

 

Двубоят между Ваньоци и Григор Димитров почва в 16:00 часа българско време в събота!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини