Рафа Надал с първи финал от близо година насам



Рафа Надал с първи финал от близо година насам
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-03-2015 12:23 | Станко Димов

Рафаел Надал ще се опита да напише нова страница в историята на клей турнирите в неделя, когато излезе във финала на турнира в Буенос Айрес. Испанецът ще има за съперник Хуан Монако, а при победа ще спечели своята 46-та титла на клей, с което ще се изравни на върха на класацията с легендата Гийермо Вияс.

Надал достигна до мача за трофея, след като надви една от местните надежди Карлос Берлок със 7:6 (7), 6:2 и вече е само на победа от изравняване на постижението на Вияс от брой титли на червено. Освен това, в неделя Рафа ще излезе на своя 93-ти финал в турнир от календара на АТР и първи от близо година насам („Ролан Гарос” 2014).
 
Иначе Карлос Берлок има за какво да съжалява, след като в тайбрека на първия сет имаше преднина от 6:1 точки, но Рафа показа шпампионски характер и спечели 8 от следващите 9 точки, с което измъкна и сета. През втората част Матадора почти нямаше проблеми и с 6:2 гейма затвори двубоя.

„Сервирах сравнително късо в първия сет, а Берлок беше много агресивен. През втората част моята игра стана далеч по-динамична. Увереността ми се завърна и това ми даде допълнителна енергия. Щастлив съм от победата”, каза Надал след мача.

Във финала Рафа ще срещне Хуан Монако, срещу когото води с 5:1 победи. В последните 3 двубоя между тях „Пико” Монако е взел едва 7 гейма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини