Роджър Федерер със седма титла в Дубай



28-02-2015 18:31 | Любомир Тодоров

Вторият в световната ранглиста Роджър Федерер спечели за седми път турнира от категория "АТР 500" в Дубай, ОАЕ. На финала швейцарецът се наложи с 6:3, 7:5 над световния номер едно Новак Джокович в мач, продължил 84 минути.

В третия гейм Ноле имаше две точки за пробив, след като Роджър имаше проблеми с първия си сервис. Но швейцарския маестро успя в крайна сметка да спечели и да поведе с 2:1. Федерер стигна до първата си точка за пробив в осмия гейм и я реализира след топка в аут на сърбина за 5:3. След това вторият в света сервираше за спечелване на частта. Той поведе набързо с 40:15 и реализира втория сетбол, когато ретурът на Джокович не попадна в полето. Сетът продължи 36 минути.

Федерер отбеляза своя ас №9000 във втория гейм на следващата част. Така той се присъедини към елитния клуб на Иванишевич, Карлович и Родик. В осмия световният номер едно отново поведе с 40:15. И отново Федерер се измъкна с два аса и два сервиса, които шампионът от Australian Open не успя да върне.

Горе-долу по същия сценария се разви и следващият сервис гейм на шесткратния до днес шампион. Той спаси два сетбола на Джокович, като при първия топката хвана външната страна на линията, преди да стигне до 5:5. Това извади от равновесие 27-годишния белградчанин. Той бе пробит в следващата игра от 40:0 и Федерер вече застана на крайната линия за спечелване на купата. Бащата на четири деца стигна до шампионска точка, но прибърза при завършването й. След това отрази и седмата възможност на съперника за пробив. При втората точка Роджър беше безгрешен и приключи мача с печеливш удар от форхенд.

За 33-годишния Федерер това е титла №84 в кариерата в неговия 126-и финал и втора за сезона след тази в Бризбън. Дубай стана третия турнир, печелен от Роджър 7 пъти след "Уимбълдън" и Хале. Той вече води с 20-17 победи срещу Джокович. Тяхното съперничество стана днес второто най-дълго в историята с изиграването на 37-ия мач. Световните номер едно и номер две изпревариха двойката Иван Лендъл - Джон Макенроу, които са играли 36 пъти помежду си. Водачи в класацията са Ноле и Рафа Надал, които са се срещали на корта цели 42 пъти.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини