Каратанчева беше спряна на полуфинал в Акапулко



28-02-2015 07:14 | Любомир Тодоров

Сесил Каратанчева не успя да се класира за първия си финал в турнир на WTA. "Щастливата губеща" отпадна на полуфиналите в Акапулко, след като отстъпи на №5 в схемата Тимеа Бачински от Швейцария с 2:6, 4:6 след 1:37 часа игра.

Двубоят започна перфектно за 25-годишната софиянка, която проби подаването на съперничката си, а след това затвдърди за 2:0. С това свършиха хубавите неща за Сесил, която загуби следвашите шест гейма, а с това и частта.

Във втората нещата почти се повториха. Каратанчева поведе с ранен брейк, после стигна до 3:1, но от този момент Бачински наложи волята си. Сервисът изневери на девическата шампионка от "Ролан Гарос" и тя допусна общо 5 двойни грешки и спечели само 47 процента от точките при разиграно първо подаване.

Сесил записа общо 5 победи в мексиканския курорт по пътя си от квалификациите до полуфинала.

Тя спечели 124 точки за световната ранглиста, където е №158, но в понеделник ще се изкачи до 126-ата позиция. Каратанчева взема и 11 300 долара от наградния фонд.

 

За представящата отново България тенисистка това беше втори полуфинал в кариерата след този в Патая Сити през 2010 година.

На финала Тимеа Бачински ще играе с №3 в схемата Каролин Гарсия. Французойката се класира без игра, след като стомашният вирус, който измъчваше водачката Мария Шарапова се отказа от участие и е не излезе на корта.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини