Григор Димитров – Райън Харисън (гейм по гейм)



25-02-2015 23:24 | Станко Димов

Григор Димитров - Райън Харисън, втори кръг на турнира в Акапулко.

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Харисън):

0:1 Двубоят започва с гейм на 30 за американеца.

1:1 Гейм на 15 за Гришо и резултатът е изравнен набързо.

1:2 Без никакви проблеми Харисън печели подаването си и първата пауза в мача идва при гейм в полза на американеца.

2:2 Първият по-оспорван гейм в мача. Стигна се до 40:4о, след няколко грешки на Димитров, но за радост последните две точки бяха на сметката на българина.

2:3 Харисън играе повече от спокойно. Американецът спечели отново подаването си и без затруднения води в резултата. Предстои нова пауза, след която Гришо ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Никой не е стигал до точка за пробив от началото на мача. Предстои така важния седми гейм, в който ще сервира американецът.

4:3 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:30 и стигна до първата точка за пробив в мача, след което с отлична атака на мрежата спечели следващото разиграване и взе гейма.

5:3 Пробивът е затвърден. С гейм на 30 Гришо спечели подаването си и принуждава Харисън да сервира за оставане в първия сет. До момента мачът се развива изключително добре за българина.

5:4 Много бърз гейм за Харисън, спечелен от американеца на 15. Гришо почти не успя да се противопостави на агресивната игра на Харисън, който принуждава българина да сервира за успех в първия сет.

5:5 Стари слабости излизат наяве. Григор сервираше за сета и допусна изоставане с 0:40. Българинът намали за 15:40, но след това направи сериозна грешка от форхенд и извади в аут. с което подари гейма на съперника си.

5:6 Гейм за Харисън, който идва след няколко на пръв поглед елементарни грешки за Димитров. Българинът, който преди малко сервираше за сета, сега ще сервира за оставане в първата част.

5:7 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ХАРИСЪН! Американецът поведе с 40:15, след което Григор соаси първата точка за пробив, но при втората американецът излезе на мрежата и с премерен удар не сгреши.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Райън Харисън)

1:0 Григор стигна до точка за пробив (30:40) и веднага се възползва.

2:0 С гейм на 15 преднината на българина е затвърдена.

2:1 Харисън печели първия си гейм във втория сет и прекъсва серията на Димитров.

3:1 Браво на Гришо! Българинът беше изправен пред опасност 0:30, но не се предаде и намери начин да обърне гейма и в крайна сметка не допусна връщане на пробива.

3:2 Няма какво да се каже толкова - бърз гейм за Харисън, който намалява преднината на Гришо.

4:2 Никак не лесен гейм за Григор Димитров, в който се стигна до няколко равенства, но Харисън така и не стигна до точка за пробив. В крайна сметка геймът е за Гришо.

4:3 За първи път от началото на втория сет - гейм на 0 за Харисън, който намалява преднината в мача.

5:3 Отличен Григор Димитров! Българинът трябваше да заличава пасив от 15:30, но се справи като шампион и с три точки на сметката си спечели подаването.

5:4 Без да има кой знае какви проблеми, Райън Харисън печели подаването си на 30, с което принуждава българинът да сервира за оставане в мача.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът, сервирайки за втората част, взе гейм на 0, приключен с изключителен минаващ удар от бекхенд. Ще гледаме решителен трети сет.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Райън Харисън):

0:1 Гейм за Харисън, който измъкна първата част, след като изоставаше с 0:30. Американецът обаче направи няколко впечатляващи точки, в това число и една изключителна къса, с която съхрани подаването си.

0:2 Пробив за Харисън. При 30:30 американецът се възползва от две последователни непредизвикани грешки на Гришо и ето, че пробивът е факт.

0:3 Нивото на игра на Димитров е ниско. Българинът е бледа сянка на това, което ни е показвал, че може да бъде. Съвсем логично, след няколко грешки от бекхенд и форхенд, преднината на Харисън вече е стабилна.

0:4 Харисън поведе с 40:15 и получи две топки за пробив. При първата Грогор се спаси, но при втората изкара в аут и подари гейма на съперника си, който вече прави решителна крачка към успех в мача.

0:5 Гейм, който продължи не повече от 40 секунди и завърши с два аса на Харисън. Българинът ще сервира за оставане в турнира.

0:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - РАЙЪН ХАРИСЪН! Шампионът в Акапулко е детрониран.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини