Шампионът: Ако играя добре, резултатите ще дойдат сами



23-02-2015 11:29 | Станко Димов

Григор Димитров има много причини да обича Акапулко. Едната е, „че е страхотно, когато плажът е толкова близо до теб”, както казва самият българин. Тази седмица Димитров ще започне защитата на единствената си до момента АТР 500 титла, която спечели точно преди година в мексиканския курорт. Ето какво каза шампионът в навечерието на битките в Акапулко.

 „Чувството да си шампион е страхотно. Тук винаги конкуренцията е голяма. В момента мисля, че съм в добра форма и нямам търпение да започна участието си. Условията не са никак лесни. Тук е много топло и влажно и не на всеки това му допада. Аз обаче харесвам подобни условия и съм се доказал на тях. Наистина чувствам, че мога да се представя силно.

Мисля, че в момента всички показват добър тенис и всеки прави каквото е по силите му, за да се изкачва напред в ранглистата, печелейки повече турнири и повече точки. Смятам, че конкуренцията сега е наистина много голяма и това е красотата на играта. За мен е страшно вълнуващо да изляза на корта и да се старая да давам максимума от себе си. Концентриран съм единствено върху следващата си крачка и спечелването на по-големи турнири. Най-важно е представянето, защото ако то е добро, идват и резултатите”.

Григор Димитров ще започне защитата на трофея с двубой срещу Филип Крайнович. На четвъртфиналите е възможен сблъсък с Иво Карлович, а на полуфиналите с Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини