Цветана Пиронкова - Симона Халеп (гейм по гейм)



18-02-2015 16:45 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Симона Халеп, трети кръг от турнира в Дубай:

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Халеп):

1:0. Отлично! Мачът започна с пробив на сметката на Пиронкова. При 0:40 Халеп "помогна" с двойна грешка и сдаде гейма.

2:0 Пробивът е затвърден, при това с още един гейм на 0. Едва ли Цвети можеше да има по-добро начало на срещата. Важно е да отбележим, че българката играе с обилно превързано бедро на левия крак.

2:1 Халеп се разписва за сефте от началото на мача. Румънката поведе с 30:0, но Цвети успя да изравни за 30:30. Последваха обаче две грешки от ретур на Пиронкова и геймът отиде на сметката на румънката.

3:1 Халеп започна много силно гейма и си осигури 3 последователни точки за пробив, повеждайки с 40:0. Цвети обаче показа характер и стигна до равенство. Последва изключителна точка от бекхенд на Пиронкова, която в крайна сметка успя да измъкне подаването си.

3:2 Гейм за Халеп.

4:2 Браво на Цвети, която спечели с лекота подаването си. Пиронкова дръпна бързо с 40:0, след това направи непредизвикана грешка, която обаче бързо бе поправена с нова точка.

4:3 Халеп печели подаването си на 15. Пауза, след която на сервис застава Цвети Пиронкова.

4:4 Геймът тръгна добре за Цвети и тя поведе с 30:0, но след това нещата се объркаха. Халеп взе две поредни точки за 30:30, след което последва изключително разиграване от над 20 удара, за жалост приключило с уинър на Халеп. Цвети Пиронкова спаси първият брейк-бол, но след това Халеп стигна до нови две точки за пробив. Първата беше спасен с добър първи сервис и ретур в мрежата, но при втората Цвети пресили един форхенд в аут и резултат бе изравнен.

4:5 Драматичният осми гейм подейства като допинг за Халеп, която за около 60 секунди успя да си вземе подаването на 0 и за първи път от началото на срещата е напред в резултата.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ХАЛЕП!
Румънката навакса изоставане в гейма от 15:30, но след 3 невероятни точки на сметката си, последните две от които уинъри, си гарантира пробив, а с това и сета. Четвърти пореден гейм на сметката на Халеп.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Халеп)

1:0 Вторият сет, подобно на първия, започва с пробив на сметката на Цветана Пиронкова. С пробива българката слага край на серията последователни гейма на сметката на Халеп.

1:1 Халеп връща пробива, при това с гейм на 0. Румънката поведе с 40:0, като в този момент Цвети направи двойна грешка.

1:2 Много равностоен гейм, в който Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като пропусна 2 точки за пробив. Особено драматично бе разиграването при втория брейк-бол, при който Пиронкова имаше сериозно предимство, но излезе неразчетено към мрежата и бе наказана.

2:2 Бърз гейм за Цвети, която спечели подаването си на 15. Халеп се отечете с няколко ретура в аут. Точно 61 минути игра от началото на двубоя.

2:3 Халеп отговаря с гейм на 0. Особено красива бе последната точка, която дойде след перфектно изпълнена къса от страна на румънката.

2:4 Четвърти пробив за Халеп от началото на двубоя, който я доближава само на два гейма от крайния успех в срещата. Цвети Пиронкова имаше гейм-бол при 40:30, но го пропусна и след това Халеп се развихри и взе гейма.

2:5 Халеп обърна гейма от 0:30 и принуждава Пиронкова да сервира за оставане в турнира.

3:5 Цвети прекъсва серията на Халеп и печели подаването си. Румънката обаче сега ще сервира за място на четвъртфинал.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ СИМОНА ХАЛЕП!
Водачката в схемата е на четвъртфинал, Цвети приключи участието си в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини