Федерер извади Маями от календара си



Федерер извади Маями от календара си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-02-2015 18:11 | Станко Димов

Роджър Федерер обяви програмата си за следващите месеци. Прави впечатление, че до Уимбълдън 33-годишният швейцарец ще участва на всички турнир и от „Мастърс 1000” сериите с изключение на Маями.

Повечето от топ състезателите от АТР и WTA са заявили участие в Маями (25 март – 5 април), но Федерер е решил да си даде почивка. Той участва в турнира в Маями миналата година и стигна до четвъртфинал (загуби от Нишикори). Швейцарецът пропусна надпреварата през 2013-а, а за последно спечели титлата в Маями през вече далечната 2006-та.

„Това решение е взето изцяло от физически причини”, коментира пред „Маями Хералд” Тони Годсик, агент на Федерер. „Роджър обича Маями, а това е и турнир, където той е имал успехи. Но тази година той ще навърши 34 години и просто е невъзможно да играе всяка седмица. Той изготвя програмата си по такъв начин, че когато е на корта да бъде в оптимално физическо състояние. Освен това всичко се съгласува и с неговото семейство, така че решението в крайно”, каза още Годсик.

Световният №2 ще участва на турнирите в Дубай и Индиън Уелс, след които ще приключи първата част от сезона на твърди кортове. На клей Фед е потвърдил Монте Карло, Мадрид, Рим и „Ролан Гарос”. Следват надпреварите на трева в Хале и Уимбълдън. 

„Все още работя по програмата за турнирите след Уимбълдън и когато съм готов ще ви информирам. Надявам се да имам страхотна 2015-а година”, коментира от своя страна Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини