Григор Димитров – Жил Мюлер 2:6, 6:7 (8) (гейм по гейм)



11-02-2015 21:39 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Григор Димитров - Жил Мюлер, втори кръг на турнира в Ротердам.

ДВУБОЯТ ДИМИТРОВ – МЮЛЕР ГЛЕДАЙТЕ ТУК

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

0:1 Григор започна отлично срещата и поведе с 40:0. След това обаче Мюлер успя да стигне до равенство, след като се възползва от няколко лоши топки на българина. Стигна се и до точка за пробив, а в този момент българинът прати форхенд в мрежата и пробивът стана факт.

0:2 Мюлер спечели с лекота подаването си. При 15:15 левичарят наниза 3 страхотни сервиса и затвърди пробива.

0:3 Втори пробив за Мюлер. Левичарят поведе с 40:15, при което Димитров пласира два добри начални удара и се стигна до равенство. След два страхотни ретура обаче Мюлер успя да си вземе гейма и да поведе с 3:0.

0:4 Гейм на 0 за Мюлер! Григор Димитров така и не игра с топката, или по-скоро игра, но не успя да я върне в половината на съперника. 12 минути ит началото на двубоя.

1:4 Гейм на 0 и за Григор Димитров. Българинът се разписва за сефте от началото на мача.

1:5 Бърз гейм за Мюлер. Той наниза 3 аса, макар на две от точките повторенията да показаха, че топката е в аут. Григор обаче така и не поиска "ястребово око" и загуби гейма.

2:5 Гейм на 0 за Григор Димитров. Мюлер обаче ще сервира за сета след паузата.

2:6 Гейм и първи сет за Жил Мюлер. Левичарят даде две точки на Димитров, но с отлично пласиран начален удар успя да спечели с лекота и това си подаване, с което взе и първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Перфектен старт на втория сет за Димитров. Той поведе с 40:0 и този път нямаше проблем да затвори гейма.

1:1 Мюлер успя да се измъкне в гейм, в който на два пъти се стигаше до равенство. Левичарят обаче намери най-добрия си начален удар в ключовите моменти и все пак съхрани подаването си.

2:1 Отличен Григор Димитров! При 30:30 българинът пласира два страхотни първи сервиса и спечели подаването си. Първата пауза в сета идва без пробиви.

2:2 Григор определено има за какво да съжалява. Българинът игра добре на ретур и стигна до 3 точки за пробив. И в трите случая обаче Мюлер вкарваше отличен начален удар и парира желанието на българина за брейк.

3:2 С лекота, почти без разигравания, Григор Димитров печели подаването си за около 60 секунди и отново излиза напред в резултата.

3:3 Без да блести с кой знае какво, Мюлер спечели подаването си на 30 и изравни резултата във втората част. До момента без пробиви за когото и да било от двамата.

4:3 Красота! Гейм на 0 за Григор Димитров и паузата идва при преднина на българина.

4:4 За първи път от доста време насам Мюлер печели подаването си на 0. Четири отлични сервиса от страна на левичаря водят до равенство в резултата.

5:4 Първи момент в сета, в който Григор беше под напрежение. Българинът беше изправен пред ситуация 0:30, но с няколко брутални сервиса спаси подаването си без дори да му се налага да влиза в някакви разигравания.

5:5 Гейм на нула за Мюлер. Ново равенство в резултата.

6:5 Григор Димитров измъкна гейма от 15:30. При този резултат българинът направи феноменален "хот дог", с който принуди Мюлер да играе воле от неудобна позиция. Опитният левичар прати топката в мрежата, а след това Гришо взе още 2 точки и спечели подаването си.

6:6 Григор Димитров пропусна сетбол! При 30:30 българинът спечели важното разиграване и стигна до сетбол, но последва обичайното - 3 добри начални удара на Мюлер и тайбрек.

6:7 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЖИЛ МЮЛЕР. Григор Димитров пропусна два сетбола в тайбрека и напуска турнира в Ротердам. Следващият турнир, в който ще видим Димитров е този в Акапулко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини