Димитров пред Tennis24.bg: Чувствам се страхотно, когато видя българското знаме (+СНИМКИ)



10-02-2015 12:04 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Само 15 минути след успеха над Пол-Анри Матийо в Ротердам снощи (4:6, 7:6(2), 6:2) Григор Димитров се яви на пресконференцията. Той отказа индивидуално интервю, но отговори изчерпателно на въпросите на Tенис сайта на България. След края дойде да разменим няколко думи, като обясни, че е много уморен и иска да си почине пълноценно. Това впечатли холандски журналисти, които ме затрупаха с въпроси относно тенис звездата, сред които бяха такива, които ме накараха да се усмихна, от рода на: "много ли е популярен Димитров в България?" и "а вие пътувате навсякъде с него по турнирите, нали?". Ето по какви теми говори Гришо.

- Видя ли българските знамена по трибуните? Те помогнаха ли ти за победата?
- Винаги се чувствам страхотно, като видя трибагреника. Невероятно е, че където и по света да играя има мои сънародници на трибуните. И местните обикновено ме подкрепят, но когато видя български флаг, със сигурност съм готов да направя всичко, за да победя. Не само за родината, но и за хората, които са дошли да ме гледат. И днес (б.а. - вчера) видях в залата огромно знаме и това ме вдъхнови. Искам специално да благодаря на българите и да им кажа, че никога няма да забравя тяхната подкрепа.

- Ще играеш ли за България за Купа "Дейвис" при гостуването на Латвия през март?
- След Ротердам първо ще пътувам до Акапулко, където трябва да защитавам титлата си, както знаете. Колкото до Купа "Дейвис", да, надявам се да играя. Правим добър отбор, който се гради около мен, така че, ако всичко е наред и с моята програма ще участвам.

- Спаси два мачбола. Как се чувстваш?
- Това е една голяма победа за мен. Съперникът ми беше труден. Знаех го, защото преди сме тренирали заедно. Винаги е тежко да отразиш мачпойнт, но същевременно това ти дава самочувствие и те прави по-позитивен. Надявам се в следващите ми мачове да играя по-добре и да печеля по-лесно.

- Имаше дълъг разговор с Матийо след мача. Какво си казахте?
- Изяснявахме ситуацията от началото на тайбрека. Нищо особено, просто изчистихме недоразуменията. Беше приятелски разговор, нищо повече.

- Има ли нещо особено за теб в Холандия? Тук игра първия си АТР турнир, тук спечели и първата си голяма победа.
- Да, помня първата ми среща беше в Ден Бош през 2008 година и тогава играх с Игор Андреев. Няма да забравя, че получих "уайлд кард" тогава, както и година по-късно тук, в Ротердам. Имам много хубави спомени от победата над Бердих през 2009-а. Помня и мача ми срещу Рафа. Наистина имам чувството, че когато дойда в Холандия някаква сила ми помага.

- Ще се върнеш ли тук, ако станеш №1 в света?
- Защо не, особено, ако съм спечелил титлата в Ротердам. Харесвам много страната и града. Турнирът е на много високо ниво.

- Тестваш нова ракета. Разкажи повече за нея.
- Това е дълъг процес и не бързам, защото трябва да взема правилното решение. Впечатлен съм от черната ракета, но очаквам да бъдат завършени и последните детайли по нея. Така че за това важно решение ми трябва още време.

ГРИГОР ДИМИТРОВ В РОТЕРДАМ - ГАЛЕРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини