Григор Димитров е атракцията на първия ден в Ротердам (+СНИМКИ)



09-02-2015 16:51 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Без съмнение Григор Димитров е гвоздеят на програмата на първия ден на 42-ото издание на ABN AMRO World Tennis Tournament в Ротердам, който е от категория "АТР 500".

Българинът ще играе във вечерната сесия в зала "Ахой" срещу квалификанта Пол-Анри Матийо от Франция. Мачът на петия в схемата Димитров е с начален час 20:30 часа наше време.

Гришо е намерил място в официалния плакат на състезанието, наред с Анди Мъри, Томаш Бердих, Милош Раонич и Стан Вавринка. От около 500 метра се вижда името и снимката на първата ни ракета, изобразени върху гигантска видеостена на фасадата на 10-хилядната зала в южната част на най-голямото пристанище в Европа.

 

Вижте снимки тук!


Освен всичко друго 23-годишният хасковлия е на корицата на първото издание за тази година на официалния бюлетин на турнира. Заглавието е красноречиво: "Димитров има по-големи планове в "Ахой".

В статията се припомня, че той участва за пети път в Ротердам и е достигал до полуфинал преди 2 години.

"Винаги идвам тук с голямо удоволствие, заради атмосферата. Играя в Ротердам, винаги, когато мога, защото турнирът е много силен", казва самият Григор в текста. Той е самокритичен и казва, че всички елементи от неговата игра могат и трябва да бъдат подобрени и той непрестанно работи върху това, като в момента усъвършенствал сервиса си.

Григор Димитров е и единственият, който ще даде пресконференция тази вечер, независимо от изхода на срещата. Както обясниха от пресцентъра, това е станало по желание на акредитираните журналисти от цял свят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини