Григор Димитров – Пол Анри Матио (гейм по гейм)



09-02-2015 20:30 | Станко Димов

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Белгия и Холандия

Григор Димитров - Пол-Анри Матио, първи кръг на турнира в зала в Ротердам.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Гришо взе подаването си, но това не се случи никак лесно. Българинът бе изправен пред ситуация 30:40, като трябваше да спасява брейк-бол. Димитров обаче се справи и все пак започна с гейм в своя полза.

1:1 Геймът продължи повече от 10 минутки и Матио оцеля. Французинът, подобно на Гришо в първия гейм, трябваше да спасява точка за пробив. В ключовия момент обаче първият сервис се яви на помощ и след куп обрати Матио все пак съхрани подаването си.

1:2 Първи пробив в мача и той е на сметката на Матио. Французинът поведе с 40:15, след което нанесе изключително тежък бекхенд, който Григор не успя да върне в очертанията на корта.

1:3 Матио сякаш намери най-добрата си игра и успя с лекота да затвърди пробива, който направи преди първата пауза в мача. Бърз гейм на 15 на сметката на французина, който дава ясно да се разбере, че мачът няма да бъде никак лесен за 11-ия в света Григор Димитров.

2:3 Гейм на 0 на сметката на Гришо, който спира серията на съперника си.

2:4 Матио поведе с 40:15, след което Григор обра аплодисментите в залата след страхотен уинър от форхенд. Последва дълго разиграване, което завърши с удар в мрежата от ракетата на Гришо и геймът отиде на сметката на французина.

3:4 Разликата от един пробив се запазва, след като Димитров успя да спечели сравнително безпроблемно подаването си. Нова пауза, след която на сервис застава Матио.

3:5 Григор Димитров ще трябва да сервира, за да остане в първия сет. В последния гейм имаше ситуация 30:30, но с два хубави сервира Матио затвори подаването си.

4:5 Григор взе гейма, но след паузата Матио ще сервира за сета.

4:6 Гейм и първи сет за Пол-Анрио Матио
. Французинът спечели подаването си на 0, като последната точка дойде след ас. 44 минути игра от началото на срещата в зала "Ахой" в Ротердам.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 Димитров загуби първата точка в гейма, но след това първият сервис на българина му се притече на помощ и след 4 много бързи точки, нашето момче повежда в резултата през втората част.

1:1 Светкавичен отговор на Матио, който за по-малко от минутка спечели подаването си и изравни резултата.

2:1 Първата почивка във втория сет идва без пробиви.

2:2 За жалост Матио записва трети пореден 0 гейм на сметката си, когато сервира. Французинът не даде никакви шансове на Гришо дори да го затрудни.

2:3 Крайно неприятно - Матио проби! Французинът поведе с 40:0, след което с добър начален удар Григор спаси първия брейк-бол. При втория обаче Матио излезе на мрежата, с което изненада Димитров и с добро воле проби за преднина 3:2. От тук нататък всичко е на ракетата на французина.

2:4 Много грешки на Григор Димитров и съвсем логично преднината на Матио набъбна на два гейма. Нищо в играта на българина днес не върви, нищо!

3:4 Димитров спря серията на Матио, но французинът продължава да е с пробив напред. Гришо ще има най-много още два опита да върне брейка, в противен случай мачът и турнирът за него ще приключат още днес.

3:5 Невероятно! Григор Димитров поведе с 30:0 и бе само на 2 точки от връщане на пробива, но за сметка на това изгледа от близо серията от 4 последователни точки за Матио, които донесоха успех в гейма за французина.

4:5 Григор спечели бързо подаването си, но след паузата Пол-Анри Матио ще сервира за място във втори кръг в турнира.

5:5 ГРИГОР ДИМИТРОВ СПАСИ 2 МАЧБОЛА и върна пробива при първия си брейк-бол от повече от час насам. Сериозна драма в Ротердам. Българинът се завърна в играта от ада.

6:5 Бърз гейм за Гришо, с което той принуждава Матио да сервира за оставане в сета.

6:6 Тайбрек ще определи изхода на втория сет.

7:6 (2) ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Тайбрекът започна с много спорен момент, в който Григор Димитров изкара огромен късмет. В крайна сметка Матио разруши ритъма си на игра и българинът успя да го пречупи.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Матио):

1:0 ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОБИВА, ПРИ ТОВА НА 0. Пол-Анри Матио загуби концентрация и допусна няколко лековати грешки, а от другата страна на корта Гришо тактично изчакваше точно това.

2:0 Григор Димитров обърна гейма от 15:30 и затвърждава пробива.

2:1 Пол-Анри Матио спира серията на Димитров и спечели по убедителен начин своя сервис-гейм. Първа пауза в решителния трети сет, след която българинът ще сервира.

3:1 Отлично! Бърз гейм на 0 на сметката на Димитров и напрежението отново е върху рамената на Матио.

4:1 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Матио тотално рухна и при 15:40 допусна двойна грешка, с което подари пробива на Гришо.

5:1 Бърз гейм за Димитров. Матио ще сервира за оставане в турнира.

5:2 Матио прекъсва серията на Григор Димитров. Пауза, след която българинът ще сервира за успех в мача.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини