50 млн. лв. инвестира Фондът за устойчиво градско развитие на София



07-02-2015 18:36 | Станко Димов

50 млн. лв. ще бъдат инвестирани в различни проекти за развитието на столицата, одобрени за изпълнение от Фонда за устойчиво градско развитие на София (ФУГРС), Това заяви пред fbr.bg изпълнителният директор на Фонда Надя Данкинова. Фондът управлява парите за София по програма JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) и отпуска кредити за проекти, които подобряват социалната инфраструктура.

ФУГРС работи по линията на инициативата JESSICA, която е съвместна европейска инициатива на Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка (с подкрепата на Банката за развитие на Съвета на Европа) за подкрепа на устойчиви инвестиции в градските райони. ФУГРС разполага с общ финансов ресурс от 49.2 млн. лв., като 24.6 млн. лв. са вложени от оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР), а останалите 24.6 млн. лв. са осигурени от фонд ФЛАГ под формата на съфинансиране.

Преди няколко дни беше направена и първата копка на един от амбициозните проекти за развитието на София – „Образователно-спортен комплекс Лозенец”, на стойност 34 814 148 лв. Проектът е с инвеститор дружеството „Образователно-спортно комплекс Лозенец” ЕАД, а половината от средствата са по инициатива JESSICA.

„Образователно-спортен комплекс Лозенец” отговаряше на всички изисквания. При него става въпрос за услуги в сферата на образованието и спорта, което е един от основните приоритети на нашата програма”, каза още Данкинова.

Ръководеният от нея фонд има сключени 12 договора за финансиране, като два от тях вече са напълно завършени.

„Така сме договорирали 100% от ресурса, с който разполагаме. Доволни сме от работата си защото успяхме да покажем, че в България финансовите инструменти са приложими, показахме, че има зрели проекти, които могат да бъдат финансирани. От тук насетне, започваме да работим основно по изпълнението на проектите, които все още не са изпълнени”, сподели още шефката на ФУГРС.

Какви са изискванията за кандидатстване за финансиране, ще има ли още одобрени средства и какви са перспективите пред ФУГРС можете да разберете от ВИДЕО интервюто с Надя Данкинова, което взе Яна Касова:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини