Григор Димитров пети в Ротердам



06-02-2015 10:02 | Любомир Тодоров

Най-добрият спортист на България за 2014 година Григор Димитров ще бъде поставен под №5 в схемата на тенис турнира в Ротердам в зала, който е от категория "АТР 500" и е с официално наименование ABN AMRO World Tennis Tournament.

 

Пред 11-ия в класацията Димитров сред поставените са само състезатели от челната десетка на световната ранглиста. Водач ще бъде финалистът от Australian Open Анди Мъри, който спря Гришо на осминафиналите в Мелбърн. След четвъртия в класацията на АТР шотландец се нареждат Милош Раонич (№6 в света), шампионът от 2014 година в зала "Ахой" Томаш Бердих (№7) и деветият Стан Вавринка.

 

Tennis24.bg ще има пратеник на турнира, след като е единствената българска медия, получила акредитация.

 

Хасковлията ще участва в Холандия за пети път. По традиция там той винаги е подкрепян от много българи, учещи и работещи в Холандия. Точно в Ротердам Григор записа първата си гръмка победа в АТР. На 10 февруари 2009 година той надделя над №23 в световната ранглиста тогава Томаш Бердих с 4:6, 6:3, 6:4. След това участващият с "уайлд кард" българин игра три сета и срещу Рафаел Надал, на когото обаче отстъпи.

 

Най-доброто си представяне в зала "Ахой", която е с капацитет за 10 000 зрители, Димитров записа през 2013 година, когато стигна до полуфинал, където отстъпи на Хуан Мартин дел Потро. През 2014 г. Гришо отпадна във втори кръг след загуба от Гулбис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини