Ноле: Победата е по-специална, защото съм баща и съпруг



01-02-2015 19:39 | Станко Димов

Новак Джокович спечели за 5-и път титлата от Откритото първенство на Австралия. На финала световният №1 се наложи с 3:1 сета над Анди Мъри. Ето най-важното от пресконференцията на сърбина след заветната победа:

„Днес имаше много повратни точки в мача. Както всички прогнозираха, срещата се превърна в голяма битка. Независимо от баланса ми тук и факта, че той имаше три загубени финала, това е финал от Големия шлем и двамата знаехме, че имаме равни шансове.

Срещата наподобяваше финала на Australian Open през 2013-а, когато първите два сета продължиха над 2 часа. Днес ни трябваха два часа и половина. И двамата преминахме през няколко тежки периода, в които не се чувствахме добре физически. Видяхте, че бях в криза в края на втория и началото на третия сет. Просто се чувствах много уморен и се нуждаех от малко време, за да се прегрупирам и да събера сили. Това и направих.

Реализирах много важен пробив при 2:0 за него в третия сет, който ми помогна да се върна психически в мача. Мисля, че и двамата излязохме на корта с пълния си репертоар от удари. Определено беше много изтощаващ мач за мен, но се радвам, че запазих вярата си до самия край. Успях да спася няколко брейкбола при 3:3 в третата част, а след това направих пробив и спечелих сета. След това почувствах огромно облекчение. Знаех, че моментът е на моя страна и исках да използвам това. На подобно ниво няколко точки могат напълно да обърнат развоя на срещата.

Победата е по-специална, защото вече съм баща и съпруг. Опитвам се по всякакъв начин да остана в правилния път, да бъда отдаден на този спорт, както съм го правил досега, и да използвам този важен период от кариерата си, в който наистина чувствам, че играя по-добре от всякога. Именно заради това практикувам този спорт, да печеля най-големите титли и да се поставям в позиция, в която да играя и за хората около мен.

Знам колко много са пожертвали за моята кариера и се опитвам да им благодаря за това и да не приемам нищо за даденост. Да се оженя и да стана баща през последните шест месеца определено ми даде нова енергия. В момента всичко в живота ми се развива в позитивна насока и съм изключително благодарен за това”, коментира Джокович.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ СЕТ ПО СЕТ!

ШАМПИОНЪТ ДЖОКОВИЧ

ПРОТЕСТ ПРЕКЪСНА МАЧА ЗА МИНУТКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини