Григор Димитров на 1/4-финал в Германия



23-06-2010 15:20 | Станко Димов

Григор Димитров продължава с победния ход на турнира от Чаланджър сериите - Marburg Open в Германия. Най-добрият български тенисист се класира за 1/4-финал, след като пребори водача в схемата Грега Земля (Словения). Нашето момче взе мача с 3-6, 6-3, 7-6 (0) след малко повече от 2 часа игра.

 

Димитров показа сравнително добра игра при начален удар, като завърши двубоя с 16 аса на сметката си. В следващата фаза Гришо ще играе с Павол Червенак от Словакия или Гастон Гаудио. Аржентинецът е бивш шампион на "Ролан Гарос". Освен това Димитров прибира 18 точки за ранглистата заради успеха си.

 

В първия сет Земля стартира прекрасно. Той направи пробив още в първия сервис-гейм на Димитров и за 18 минути поведе с 4:1. Той печелеше лесно дори точките си на втори сервис и затова с лекота затвори с 6:3 първата част след 30 минути.

 

Вторият сет започна с 4 възможности за пробив за Земля. Гришо спаси всяка една от тях и поведе с 1:0 след близо 10 минути игра само в този гейм.


Оттук нататък българинът установи контрол върху мача. Той взе 3 поредни гейма и дръпна с 4:1. Гришо не допусна колебание при свой сервис и затвори с идентичното 6:3 за 37 минути игра.



Решителната част започна равностойно. Двамата си размениха по един гейм. При следващото подаване на Земля Гришо стигна до 30-0 в своя полза, което трансформира в 2 точки за пробив. Пробивът бързо стана факт, а след това Димитров го затвърди за 3:1. Словенецът обаче не се предаде, и след като намали резултата намери сили и да върне пробива, изравнявайки за 3:3.

 

Последва гейм, който след близо 10 минути игра и няколко пропуснати възможности за пробив за българина, бе спечелен от Земля. Последваха няколко гейма без пробив и логично двамата вкараха сета в тайбрек. Там Гришо бе безкомпромисен - 7:0 точки и място на 1/4-финалите.

 

Този мач може да се счита като генерална репетиция за двубоя на България със Словения за Купа Дейвис. Срещите са от 9 до 11 юли. Грега Земля засега е ракета номер 1 на Словения. С 8 места зад него в ранглистата е Блаз Кавчич, който Григор вече е побеждавал. Така двубоите следващия месец се очертават като повече от интересни, стига Григор да се включи в нашия тим.

 

"Незнам дали ще играя срещу Словения в следващата фаза. Винаги имаме шанс да продължим напред в групата. С желание ще успеем. Играл съм срещу техните тенисисти, не са нещо особено. Единият даже съм го побеждавал. Мачът ще е в Словения и предполагам на клей. Няма да е проблем за нас," коментира Григор Димитров след победата над Монако през зимата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини