Григор Димитров разкри причините за загубата



25-01-2015 17:30 | Станко Димов

Пресконференция на Григор Димитров след загубната с 1:3 сета от Анди Мъри на осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Австралия:

- В края на мача късметът не бе на твоя страна...
 - Когато участваш в такива мачове, не мислиш за подобни неща. Няма да крия разочарованието си. Бесен съм.

- Мъри каза след двубоя, че е било въпрос на късмет да спечели. И ти ли виждаш нещата така или смяташ, че имаше сили за нещо повече?
- Имате предвид с играта си ли?

- Да.
- Разбира се. Щом си загубил, очевидно не си се справил както е трябвало. Доволен съм, че играх на добро ниво и че създадох проблеми на тенисист от такава класа. Разочарован съм, защото исках резултатът да е друг. Няма съмнение, че можех да се справя по-добре в някои ситуации.

- Имаше преднина от 5:2 и равенство в точките в четвъртия сет. Прати форхенд на линията, но лайнсменът го даде аут. Всъщност след това ударът на Мъри бе аут. Мислиш ли, че това бе повратният момент в мача?
- Не, не мисля така. Когато има подобни точки, не мислиш много за тях. Просто искаш да се концентрираш върху следващото разиграване. Да, стори ми се, че отсъждането е странно, защото той всъщност продължи да играе и ударът му бе в аут след това. Не знам какво точно стана. Вече не помня това. В миналото е.

 - Нивото на двубоя бе добро. И двамата с Мъри играхте силно. Това носи ли ти удовлетворение?
- Трудно е да се каже, а и мисля, че такива бяха и очакванията - да излезем на корта и да покажем такава игра. Полезно е, защото сега ще преценя какво съм направил добре и какво трябва да направя още по-добре за следващия си мач. Мисля, че Анди игра силно през цялото време. Можех ли аз да се справя по-добре? Да, в определени моменти, но това не променя и не оправдава нищо, което съм направил в мача.

- Мислиш ли, че Анди играе достатъчно добре, за да стигне далеч в турнира?
- Единствено следващите мачове могат да покажат това. Все още е много рано. Независимо че сега е на 1/4-финал, в следващите двубои може да стане всичко. Ако играеш на ниво, ако се бориш, тогава имаш шансове.

- Мислиш ли, че е трябвало да поемеш повече рискове в сблъсъка или си доволен от начина, по който той се разви?
- Не мисля, че е трябвало да направя нещо по кой знае колко различен начин. Имах ясен план и знаех какво трябва да правя. Бях доста спокоен. Когато излизах на корта, си мислех, че и преди съм играл подобни двубои, познавам съперника си и бях наистина концентриран в това какво искам да се случи на корта. Въпреки това, както вече споменах, винаги можеш да направи нещата по по-добър начин. Но дали е трябвало да рискувам или не - това е съвсем различна тема.

- Имаш ли чувството, че Анди се засили в четвъртия сет и те постави под напрежение, когато ти водеше с 5:2?
- Абсолютно. Ретурите му бяха страхотни през целия ден. Моят сервис пък не бе на нужното равнище. Мисля, че това направи и голямата разлика днес. Като се замислите, говорим за един пробив. Човек никога не може да е сигурен при такава разлика - няма гаранция дали ще спечелиш сета, или не. Анди е страхотен при ретурите, винаги трябва да си прецизен при сервисите си и да избираш къде да попадне топката.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

ПРОГНОЗИРАЙТЕ СРЕЩИТЕ В МЕЛБЪРН ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини