Григор Димитров приключи на осминафинал



25-01-2015 15:34 | Станко Димов

Най-добрият спортист на България за 2014 година Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. На "Род Лейвър Арина" десетият в схемата Димитров отстъпи в изключителен мач на поставения под №6 Анди Мъри с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 след 3 часа и 32 минути игра. Хасковлията има за какво да съжалява, защото имаше сетбол в четвъртия сет, но от 2:5 загуби пет поредни гейма.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

Мачът започна по чудесен начин за Гришо. Той проби в първия сервис гейм на съперника, а след това затвърди за 3:0. Шотландецът обаче успя да върне брейка за 2:3 и после да постигне още един за 5:4. След това олимпийският шампион взе сета.

Анди Мъри направи първи пробив за 2:1, но Димитров го върна, след като поведе с 40:15, за да направи 3:3. Българинът отрази общо три точки за пробив в следващите си два сервис гейма. Но в 11-ия британецът издебна своя момент и направи брейк за 6:5. Мъри подаваше за 2-0 сета, но Гришо поведе с 40:15. Съперникът изравни, но при третата възможност направи двойна грешка и вкара частта в тайбрек.

В него 23-годишният хасковлия доминираше и при 6:3 стигна до три сетбола. Мъри отрази първите два със сервиси. При третия Григор триумфира с мощно подаване. Тази част продължи 70 минути.

В третия сет Григор отрази хладнокръвно три точки за пробив в четвъртия гейм. При 3:4 Димитров спаси още две опасности. При третата обаче Мъри успя, след като топката от форхенд на съперника спря в мрежата. След това шотландецът сервираше за спечелване на частта. Той стигна до 40:15 и взе сета при първата възможност.

Българинът направи пробив за 2:0 в четвъртия сет. Мъри трябваше да сервира за оставане в частта при 2:5. Григор стигна до сетбол, но съперникът му го спаси и взе гейма. След това Димитров застана на крайната линия, за да изравни частите. След две непредизвикани грешки хасковлията стигна до 15:40 и трикратният финалист успя да върне брейка в последния възможен момент при 4:5. За съжаление шотландецът постигна още едни брейк - този път на нула, за 6:5, след което Гришо счупи ракетата си. Вече Мъри сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол и го реализира с помощта на мрежата.


"Имах късмет в последния сет. Ту единият, ту другият имахме предимство. Двубоят беше много вълнуващ. Григор е невероятен и е много бърз и стига всичко. Мачовете му са атрактивни, радвам се, че и аз направих добра среща днес", заяви шотландецът в интервюто на корта.

Григор Димитров завърши срещата с 46 печеливши удари (4 аса) срещу 51 непредизвикани грешки (3 двойни). За Мъри показателите бяха 42 (10) - 35 (4).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини