Рашийд: Откакто сме екип, Григор се промени на 100%



24-01-2015 17:40 | Станко Димов

Треньорът на Григор – Роджър Рашийд, е сигурен, че Димитров може да стигне много далеч на всеки турнир. Според австралиеца най-важното е, че с много работа можеш да очакваш големи резултати.

"Само с много работа можеш да очакваш позитивни резултати. Целта ни през 2015 г. са малките дейности. Да, със сигурност мислим за големи неща и вярваме, че можем да вземем титла от Големия шлем, но всичко опира до малките неща. Ако си вършиш работата всеки ден, резултатите ще дойдат.

Моят стил в треньорството е да изтощя деня ти по позитивен начин – и това ще ти даде най-добрият шанс да преследваш мечтата си. Имай план, виж цялата картина и не се съмнявай в себе си. За да станеш елитен играч или велик играч, трябва да оценяваш това, че е нужно време, но в същото време да бързаш", обясни Рашийд пред espn.co.uk.

Австралиецът е работил с имена като Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга, но какво го е накарало да поеме по посока на Източна Европа.

"Фактът, че Григор беше толкова суров в развитието си, беше вълнуващ, защото можеш да видиш процеса на формиране в действие. Но най-важното нещо, което ме кара да работя с даден играч, е културата му, уважението и възможността да третира другите като равни. Няма да работя с голям талант, който е създал обстановка на неуважение. Такива неща не искам около себе си", допълни Рашийд.

Според него тенисът на Григор е преживял голяма трансформация във времето, в което двамата работят заедно.

"Играта му се промени във всеки аспект, откакто сме заедно. Няма нищо, което е останало от миналото. И на корта, и извън него, всичко е 100% различно от това, което е било преди. Като сложим и стабилността, и вярата в успеха, се стига до качествени резултати. Най-голямата сила на Григор е, че той има още много да подобрява играта си, ако иска. Той може да качи още толкова много нива, ако играе със страст", каза още Рашийд.

Източник: "7 дни спорт"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини