Григор: Този успех значи много (видео)



23-01-2015 16:28

Григор Димитров остана доволен от петсетовия си успех над Маркос Багдатис. Той подчерта, че от изключително важно значение за драматичната му победа е била физическата му подготовка. Той е оптимист и за предстоящия си двубой в следващата фаза с Анди Мъри.

"Труден мач за мен. Не се чувствах комфортно на корта. Маркос показа страхотен тенис и доминираше в началото на мача. Успях да обърна ситуацията в моя полза. Чувствах се добре физически, което е най-положителното.

"Не мога да скрия задоволството си от спечелването на мача. Това значи много за мен. След пет сета се чувствах наистина добре физически и съм готов за следващия мач," коментира българинът.

Димитров е оптимист пред следващия си мач и смята, че може да постигне нова победа в опита си отново да играе в четвъртфиналите на надпреварата.

"Мачове като този определят какъв човек си и с какво искаш да бъдеш запомнен. Тези срещи е важно да бъдат спечелени, дори когато играта ти не се получава. Намерих обаче начин да се преборя, изоставайки 1:2 сета. За мен това значи много и в същото време ми дава много увереност. Днес бе един от дните, в които нищо не ми се получаваше."

"Очаква ме страхотен мач срещу Анди. Нямам търпение да играя с него. Имах тежка загуба срещу него в Париж. Готов съм за предизвикателството - и физически, и от психологическа гледна точка. Ще дам 100% и излизам за победа."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини