Преобразяване (+СНИМКИ)



23-01-2015 13:58 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като записа безпроблемна победа с 3:0 сета над Дуди Села. В отделните части Матадора се наложи с 6:1, 6:0, 7:5 за малко повече от два часа игра.

Испанецът започна вихрено срещата и след 57 минути престой на корта вече имаше преднина от 2:0 сета, при това със само един загубен гейм. В третия сет Села успя да изравни играта и дори на няколко пъти стигаше до възможности за пробив, от които обаче така и не се възползва. В крайна сметка Надал осъществи късен пробив, с който си гарантира мача.

„През първите два сета показвах играта, която искам да виждам. След това нивото ми малко спадна и започнах да допускам доста грешки. Като цяло съм щастлив, че продължавам напред след победа в 3 сета, още повече предвид последното ми излизане на корта и проблемите, които имах”, коментира Рафа след срещата.

В спор за място на четвъртфиналите Надал ще срещне гиганта от ЮАР Кевин Андерсън.

Запитан за шокиращата загуба на Роджър Федерер, който напусна турнира още в III кръг, Надал каза следното: „Това е част от спорта. Аз, Роджър, Джокович и Анди (Мъри) дълги години сме на върха и ни става все по-трудно да поддържаме нивото си. Всеки иска да ни победи, когато се изправи срещу нас и дава всичко от себе си. Нашият спорт става все по-конкурентен. Съжалявам за Роджър и му желая всичко най-добри в турнирите до края на сезона”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини