Анна Курникова: Не съм само красива



23-06-2010 02:17 | Николай Драгиев

Със специална покана на "Уимбълдън" долетя и Анна Курникова. 28-годишната рускиня приключи кариерата си преди 7 г. и сега ще вземе участие в турнира на легендите.

 

Анна, какви чувства изпитвате, когато погледнете назад?

Чудя се как тялото ми се е справяло с тези зверски натоварвания. 20 г. тренирах по 6 часа всеки ден! Аз не съм едра и костите ми не са подходящи за спорт. 20 години всеки ден спорт по 6 часа на ден. Никак не е малко.

 

Кое е най-голямото ви постижение?

За мен винаги е било огромно удоволствие да печеля своите мачове. Независимо дали ще победя Щефи Граф или Мартина Хингис, или пък тенисистка от топ 200. Няма значение за мен. Цялостно съм щастлива от своята кариера, като се има предвид от къде тръгнах - Съветския съюз.

 

Вие станахте известне не само заради уменията ви на корта. Всичко е заради вашата визия. Наранява ли ви, когато хората отдават всичко на красивото лице?

Да, разбира се. И аз съм човек и подобни неща ме тревожат. Истинските фенове на тениса знаят, какво съм постигнала (достигала е до номер 8 в света). За себе си знам, че си скъсах задника от работа. Когато бях номер 100 в света никой не е говорил за мен, просто защита съм красива. В тениса има много такива момичета, но те никога не стигат до топ 10.

 

Кога най-после ще се ожените?

Никога не съм драпала за брак. Вярвам в институцията на брака, но не съм някоя глупачка, която мечтае на всяка цена да се омъжи. 

 

А деца?

Аз съм само на 28. Радвам се, че нямах деца по-рано, защото не бях готова за майчинство, бях още дете. Мисля, че сега мога да дам на децата повече. 

 

Каква е тайната на красотата ви?

Сънят! Може да ви звучи скучно, но честно казано за мен най-важнота е добрият сън. Ако не мога да поспя поне 8 часа на ден, то денят ми е съсипан. Просто е - спиш много, тренираш и хапваш добре.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини