Рафа: Това бе една от най-трудните ми победи



21-01-2015 16:16 | Любомир Тодоров

Шампионът от Откритото първенство на Австралия през 2009 година Рафаел Надал спечели след повече от 4 часа игра срещу квалификанта от САЩ Тим Смичек (6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5), за да се класира за третия кръг в Мелбърн. Ето какво каза испанският левичар на пресконференцията след двубоя.

 

- След мача си в първи кръг каза, че не знаеш много за Тим. Какво научи за него в последните дни и беше ли изненадан от начина, по който игра в края?

Гледах играта му на видео. Той игра добре. Но това, което стори в края на петия сет е направо забележително. Поздравих го за джентълменската постъпка и на корта, повтарям го и тук. (Смичек предложи Надал да изпълни първи сервис, защото той сгреши заради вик от трибуните). Много малко тенисисти биха направили това след четири часа игра при 5:5 и 30:30. Така че му благодаря, защото е за пример, с това, което направи днес.

 

- След третия сет мислеше ли, че можеш да обърнеш нещата в своя полза?

Чувствах се много изморен след края на първия сет. Може би се дължи и на това, че днес беше много влажно. Не знаех какво става. Страдах много на корта в продължение на три часа и половина. Но е много позитивно, че на края имах щастието да победя. Надявам се да мога да се въстановя.

 

- Може ли да се каже, че това беше една от най-трудните ти победи, като се има предвид страданието ти на корта?

Тъй като се чувствах зле, може би да. Бях близо до това да не продължа, защото бях много замаян. Имах чувството, че ще припадна. Опитах се да играя по-агресивно след третия сет, без да тичам много и да правя повече уинъри. Заиграх малко по-добре, в края на двубоя се чувствах по-добре.

 

- Как се чувстваше непосредствено преди мача - нормално или беше уморен?

Направих страхотна тренировка днес, може би най-добрата в последната седмица. Чувствах се напълно нормално.

 

- Способността ти да се завръщаш в подобни двубои може ли да се нарече талант?

През цялата ми кариера съм умеел да вземам правилни решения в тежки моменти. Способен съм да печеля мачове, когато съм затруднен. Да, това е способност, но аз съм работил здраво да устоявам, да се опитвам да бъда силен психически. Очевидно всички тренировки, когато бях дете, моментите, когато съм страдал, ми помагат сега.

 

-  Ще се готвиш ли по различен начин за следващия двубой, за да избегнеш проблемите?

Трудно е да се каже, не знам. Правя едни и същи неща преди всеки мач. През цялата ми кариера върша това. Така че не е лесно да се променям на 28 години и половина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини