Григор Димитров е в трети кръг на Australian Open! (видео)



21-01-2015 08:51 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за III кръг на Australian Open, след като се справи с 3:1 сета с Лукаш Лацко, в отделните части 6:3, 6:7 (10), 6:3, 6:3 след близо 3 часа игра на „Хайсенс Арина”.

Българинът спокойно можеше да затвори мача в три сета, но в тайбрека на втората част пропусна 3 сетбола, като и в трите случая Лацко се спасяваше с добър начален удар. Все пак в третата и четвъртата част Димитров не показа колебания и въпреки леки затруднения с обувките продължи напред.

Българинът приключи двубоя с 64 печеливши удара и 33 непредизвикани грешки. Лацко пък се отчете с 32 уинъра и цели 51 грешки.

„Много съм доволен от победата. Чувствах се добре на корта днес, въпреки, че загубих втория сет. В края на мача имах лек проблем с обувките, но важното е, че всичко приключи добре за мен. Не е важно колко време ще остана на корта, важното е да продължавам да побеждавам. Винаги съм позитивно настроен и искам да стигна до края”, коментира Димитров в интервюто на корта.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу Маркос Багдатис, който е финалист в турнира от 2006-а година. Срещата между двамата ще бъде в петък. До момента Гришо води с 5:1 победи над кипърския тенисист, като освен това се намира в серия от 4 последователни успеха над този съперник.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини