Григор Димитров - Лукаш Лацко (гейм по гейм)



21-01-2015 08:28 | Любомир Тодоров

Григор Димитров - Лукаш Лацко, втори кръг на Australian Open:

КОМЕНТАР НА ЖИВО: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Гришо спечели сервиса и както обикновено избра да сервира първи. Той започна срещата с бърз гейм, спечелен на 15, с който открива сметката си в мача.

1:1 Продължителен гейм, в който се стигна до равенство. Лацко обаче не трепна и след страхотен уинър по диагонала спечели подаването си.

2:1 Гейм на 0 на сметката на българина. Лацко почти не се срещна с топката в първите два сервис-гейма на Димитров в мача.

3:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът се възползва от няколко грешки на Лацко и успя да пробив съперника на 0. Димитров е в серия от 8 поредни точки.

3:2 Лацко връща пробива веднага. Българинът направи най-слабият си гейм в мача и позволи на словака да поведе с 40:30. В този момент Димитров сгреши от форхенд и прати в аут, с което позволи на съперника си веднага да върне пробива.

3:3 Григор Димитров пропусна две точки за пробив и в крайна сметка резултатът е изравнен. Много продължителен гейм, втори поред на сметката на Лацко.

4:3 Григор Димитров спаси точка за пробив и сложи край на серията на Лацко. Поредна пауза в срещата, след която словакът ще сервира за изравняване на резултата в геймовете.

5:3 Пробив за Гришо! При 40:40 българинът търпеливо изчака своя съперник да поеме инициативата. Словакът потърси завършващи удари, но за сметка на това направи две грешки и българинът ще сервира за сета.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът поведе с 40:15, Лацко спаси първия сетбол, но при втория Гришо бе безпощаден.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Лукаш Лацко):

1:0 Григор Димитров започна с пробив втората част. Българинът се справи с лекота с подаването на съперника и записва четвърти пореден гейм на сметката си.

1:1 Точно както се случи в първия сет, пробивът на Григор Димитров светкавично е върнат. Лацко поведе с 40:15, след което българинът допусна грешка от бекхенд и резултатът е изравнен.

1:2 Втори пореден гейм на сметката на словака, който излиза напред в резултата за първи път от началото на двубоя. Предстои пауза, след която Гришо се връща на сервис.

2:2 Бърз гейм за Димитров, с който той слага край на серията от два последователни гейма на съперника. Възгласи "Хайде, Гришо!" огласят "Хайсенс Арина".

2:3 Равностоен гейм, в който Димитров имаше своите шансове. При 30:30 българинът сгреши на пръв поглед елементарна топка, а малко след това сбърка и в близост до мрежата, с което позволи на съперника си да поведе в резултата.

3:3 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. Българинът имаше нужда от подобен гейм. Сега напрежението отново е на ракетата на Лацко.

3:4 Невероятна игра на Лацко! Димитров поведе с 30:0 и бе само на 2 точки от така важния пробив, но в този момент словакът намери първия си сервис и записа 4 последователни точки на сметката си, с което си взе подаването.

4:4 Никакви проблеми за Григор Димитров, който с гейм на 15 изравнява резултата.

4:5 Много продължителен гейм, в който се стигна до 3 равенства. В крайна сметка Лацко спечели подаването си и повежда в резултата. Пауза, след която българинът ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гейм на 0 за Григор Димитров.

5:6 След уникален пасинг-шот Димитров поведе с 15:0, но след това почти не игра с топката до края на гейма. Последна пауза в сета, след която българинът ще сервира за вкарване на сета в тайбрек.

6:6 Гришо трябваше да обръща гейма от 15:30 и се справи отлично. Ще гледаме тайбрек.

6:7 (10) ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ЛУКАШ ЛАЦКО!
Уникален тайбрек, в който Григор Димитров стигна до 3 сетбола. И в трите случая обаче Лацко имаше сервис на своя страна и се спасяваше. Словакът също не успя да се възползва от 2 точки за приключване на сета, но когато получи трета, Григор Димитров "помогна" с двойна грешка - 12:10 за Лацко.

ТРЕТИ СЕТ (сервира Григор Димитров):

1:0 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров на старта на третия сет.

2:0 Гришо прави пробив, при това на 0. От началото на третата част Димитров не е загубил нито една точка.

3:0 Пробивът е затвърден. Димитров поведе с 40:0, което беше 11-а поредна точка за нашето момче в сета. Лацко намали за 40:30, но последната дума бе за Гришо, който поведе с 3:0 гейма.

3:1 Лацко спечели подаването си и открива сметката си в третия сет. Бърз гейм за словака.

4:1 Григор Димитров спечели с лекота подаването си. Един от най-бързите геймове от началото на двубоя. Българинът трябва "само" да спечели още два пъти подаването си и ще вземе сета.

4:2 "Българи, юнаци" се чува на "Хайсенс Арина", а Лацко спечели втория си гейм за сета. Час и 50 минути игра от началото на двубоя.

5:2 Григор Димитров се доближава само на гейм от успех в третия сет. Българинът спечели подаването си на 15 и принуждава Лацко да сервира за оставане в сета.

5:3 След точно 2 часа игра, Григор Димитров ще сервира за спечелване на третия сет. Двубоят временно е предаван по "Евроспорт 2".

6:3 ГЕЙМ И ТРЕТИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът сам се вкара в затруднения и след няколко предпазливи удара позволи на Лацко да получи на 3 пъти точка за връщане на пробива. И в трите случая Гришо наложи волята си и в крайна сметка не допусна пробив, с което си гарантира сета.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ (сервис за Лукаш Лацко):

1:0 Отлично! Григор Димитров започна с пробив в четвъртия сет. Българинът поведе с 40:30, след което се изтегли да играе ретур от форхенд. Изпълнението на българина беше от световна класа и преднината му в мача вече става много сериозна.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 0 на сметката на Димитров.

2:1 Словакът също отговаря с гейм 0. Пауза, след която на сервис застава Григор Димитров.
(в този момент Лукаш Лацко повика физиотерапевт на корта. Словакът изпитва болка в областта на бедрата. Медицински таймаут, играта ще бъде подновена след 3 минути, ако Лацко е в състояние да продължи).

3:1 Григор Димитров спечели подаването си на 0. Лацко така и не успя да вкара топката в игра.

3:2 Оспорван гейм, в който на Лацко му се наложи на 3 пъти да спасява точки за пробив. Словакът обаче се справи в напечените моменти и запазва интригата в сета.

3:3 Лукаш Лацко стига до точка за пробив и се възползва от нея. Резултатът в сета е изравнен. Бекхендът на Гришо не функционира добре в последните минутки.

4:3 Пробив за Григор Димитров. Българинът поведе с 40:0, но с няколко отлични начални удара Лацко изравни. Последва нова точка за пробив пред Димитров, който с отличен минаващ удар от форхенд размина Лацко и се доближава на два гейма от спечелването на мача.

5:3 Бърз гейм за Димитров, с което той принуждава Лацко да сервира за оставане в турнира.

6:3 ГЕЙМ СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът пропусна 3 мачбола, но при четвъртия шанс Лацко прати топката в мрежата и загуби мача. В трети кръг Гришо ще играе с Маркос Багдатис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини