Григор Димитров: Направих добър старт



19-01-2015 08:23 | Любомир Тодоров

 

Първата ракета на България Григор Димитров даде пресконференция след експресната си победа над Дъстин Браун (6:2, 6:3, 6:2) в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Ето най-важното от нея.

 

-Това ли беше началото, което искаше?

Да, направих добър старт. Разбира се очаквах да е трудно. Времето беше хубаво, кортът беше чудесен. Мисля, че не е лесно за всички да намерят своя ритъм. Беше ветровито днес, но като цяло началото беше добро.

 

-Какви са целите ти за този сезон?

Винаги си поставям цели, особено, когато идва турнир от Големия шлем. Не казвам, че останалите състезания са по-маловажни. Отивам на всеки турнир, за да го спечеля. Един успех може да промени целия ти свят. Така че задачата ми е да печеля навсякъде, където играя. Но да си поставям цел за всеки турнир, просто не съм такъв човек.

 

-След като Роджър Рашийд стана твой треньор, форматата ти в Шлема се подобри много. Как той успя да направи промяната?

С Родж изградихме чудесна основа на етична работа и, смятам, на добри взаимоотношения. Всички тези компоненти са много важни. Ние общуваме много, за да намерим нашия начин на тренировка, на планиране, за да направим нещата по правилния начин. Все още не вярвам, че сме перфектни, затова продължаваме да работим, за да намерим верния път, всеки път, когато отиваме на турнир или когато се готвим извън сезона. Така че той привнесе много добри неща в моята игра. Всичко е в детайлите, особено когато предстоят големи мачове. Това са четвъртфиналите, полуфиналите и всички двубои от Шлема разбира се.

 

-Има ли разлика, че тук е неговата родина?

Чувствам, че му помага на Роджър. Аз винаги се чувствам добре, когато идвам тук, защото получавам страхотна подкрепа в Австралия. Понякога се чувствам като осиновен австралиец, особено, когато излизам на корта и видя всички тези фенове, които ме аплодират. Прекрасно е! Това помага много и повдига самочувствието.

 

-Познавате ли някой от българските фенове?

Лично - не. Но мисля, че те бяха тук миналата година и беше чудесно да ги видя отново на трибуните днес.

 

-Смяташ ли, че си стеснителен извън корта?

Не.

 

-Видяхме нова прическа от Милош Раонич. Ник Кирьос също е с интересна фризура. Мислил ли си да направиш нещо подобно със своята коса?

Смятам, че вече съм минал този етап. Правил съм си много различни прически, но сегашната ми изглежда добре. Нека хората да  оценяват моята прическа. Аз си я харесвам (смее се).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини