Впечатляващ старт!



19-01-2015 03:22 | Станко Димов

Григор Димитров започна по впечатляващ начин участието си на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:2, 6:3, 6:2 над Дъстин Браун (Германия) в двубой, който продължи 69 минути!

Българинът се представи отлично и през цялата среща не позволи на съперника си да стигне дори до точка за пробив. За сметка на това Гришо се справи цели 5 пъти с подаването на ексцентричния Браун и успя да стане първият в схемата при мъжете, който си гарантира място във втори кръг.

Българинът приключи с впечатляващи показатели – 11 аса, 30 печеливши удара и едва 6 непредизвикани грешки. Браун от своя страна се отчете с 2 аса, 7 двойни грешки, 13 уинъра и цели 26 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на Димитров в Мелбърн ще бъде словакът Лукаш Лацко, който се наложи в пет сета над Максимо Гонсалес от Аржентина. Припомняме, че миналата година българинът достигна до четвъртфиналите в Мелбърн, където отстъпи драматично с 1:3 сета пред тогавашния водач в схемата Рафаел Надал.

По-късно днес ще излезе програмата за вторник, в която трябва да фигурира Цветана Пиронкова. В първи кръг българката ще играе с Хедър Уотсън (Великобритания).

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини