Григор Димитров – Дъстин Браун 6:2, 6:3, 6:2 (гейм по гейм)



18-01-2015 18:08 | Tennis24.bg

Григор Димитров - Дъстин Браун, първи кръг на Australian Open 2015.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров открива резултата след гейм на 30. Българинът вкара само 2 от 6 изпълнение първи началну удара, но успя да вземе подаването си без проблеми.

2:0 Пробив за Григор Димитров! Геймът започна с двойна грешка на сметката на Браун, който в последствие изравни след феноменален прехвърлящ удар. Гришо поведе с 40:15 след два поредни подаръка на Браун, което означаваше и 2 поредни точки за пробив. Браун стигна до равенство, но след това даде нова точка за пробив, която бе реализирана от Димитров.

3:0 Пробивът е затвърден с гейм на 15. Точно 10 минути игра от началото на срещата и първата пауза идва при комфортен аванс на сметката на Димитров.

3:1 Браун отново започна с двойна грешка, а малко след това трябваше да спасява точка за пробив при 30:40. Германецът обаче успя да обърне гейма и спечели подаването си за първи път в мача.

4:1 Григор Димитров вкара 5 последователни първи сервиса и спечели подаването си с лекота на 15. Втора пауза в срещата, след която на сервис застава Браун.

4:2 Браун отговори с бърз гейм на 15, в който почти не видяхме разигравания.

5:2 Гейм на 0 в сметката на Димитров. Нова пауза, след която Браун ще сервира за оставане в първия сет!

6:2 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ.
Българинът поведе с 40:15 и след страхотно изпълнен пасинг шот размина Браун на мрежата и взе първата част след едва 23 минути игра на Корт №2. Гришо изигра перфектен сет, в който записа на сметката си 8 уинъра и едва 1 непредизвикана грешка.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 След перфектен сервис по диагонала, Григор Димитров спечели убедително първото си подаване за втория сет с гейм на 15.

1:1 Убедителен сервис-гейм за Браун, който успява да изравни резултата във втората част. Германецът прекъсна серията от 3 последователни гейма на сметката на Димитров.

2:1 Гейм на 0 за Григор Димитров. Българинът води с 6:1 аса до момента.

2:2 Перфектен гейм за Браун, който бе завършен зрелищно с изпълнение от въздуха в близост до мрежата.

3:2 За втори път от началото на двубоя Димитров печели подаването си на 30. До момента българинът не е позволил на Браун да стигне до точка за пробив.

3:3 Перфектен гейм за Браун. Резултатът отново е изравнен. През втория сет посрещащият тенисист почти не може да вземе точка при сервис на съперника.

4:3 Гейм на 0 сметката на българина, който приключи атрактивно с воле в близост до мрежата. Поредна пауза в срещата, след която Браун ще сервира за изравняване на резултата.

5:3 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:0, но след няколко отлични отигравания Браун някак си стигна до равенство. Последва нов брейк-пойнт за Гришо, който този път надхитри съперника си и тактично го изчака да сгреши.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът спечели подаването си на 15 и повежда в резултата с 2:0 сета. 49 минути игра от началото на мача, нашето момче е само на сет от място във втори кръг.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Дъстин Браун):

0:1 Браун започна с убедителен гейм на сметката си. Германецът ще има лекото предимство да сервира първи в сета.

1:1 Гейм на 0 на сметката на Димитров, който изравнява резултата в третата част.

1:2 Дъстин Браун се спаси. При резултат 30:30 Димитров имаше отлична възможност да стигне до точка за пробив, за сметка на това направи една от малкото си непредизвикани грешки и извади топката доста в аут. Последва точка за германеца, който повежда в резултата.

2:2 Отличен гейм за Димитров. От началото на третата сет българинът не е загубил дори точка на свой сервис гейм.

3:2 Пробив за Григор Димитров! Българинът се възползва от няколко по-колебливо изпълнени начални удара на Браун и поведе с 40:15. Последва неуспешна атака на мрежата на германеца и пробивът е факт.

4:2 Светкавичен гейм за Димитров и пробивът е затвърден. Българинът е само на два гейма от място във втори кръг.

5:2 Втори пробив на сметката на Димитров, който се справи с подаването на съперника на 0. Малко повече от час игра на Корт №2 и българинът ще сервира за мача.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧА - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът е първият участник при мъжете, който си гарантира място във втори кръг в турнира. 69 минути бяха необходими на Гришо за победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини