Димитър Кутровски на полуфинал на двойки



15-01-2015 10:14 | Станко Димов

Националът на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кутровски стигна до полуфиналите на двойки на турнира в Лонг Бийч, Калифорния, който е с награден фонд 15 000 долара.

Втората ни ракета и Денис Новиков от Съединените щати се наложиха над представителите на домакините Бридж и Смит с 6:4, 6:2. За достигане на втори пореден финал шампионите от Лос Анджелис миналата седмица Кутровски и Новиков ще трябва да преодолеят Хосам (Египет) и Оре (САЩ).

На единично 27-годишният софиянец беше поставен под №5 в схемата. Той загуби в първия кръг от квалификанта от Зимбабве Таганил Гаранганга с 2:6, 3:6.

На турнира за жени в Щутгарт тръгналата от квалификациите Джулия Терзийска е вече на осминафинал. Държавната шампионка за жени победи в първия кръг на основната схема Клотилд де Бернарди от Франция след обрат с 6:7(5), 7:6(5), 6:0.

В следващия кръг 18-годишната Терзийска играе срещу Лаура Шедер от Германия. Миналата година българката пак тръгна от пресявките в Щутгарт, за да запише първия си финал на турнир на ITF при жените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини