Федерер с лекота преодоля Григор Димитров



10-01-2015 09:38

Роджър Федерер постигна победа №999 в професионалната си кариера. Швейцарецът се класира за финала на АТР 250 турнира в Бризбейн с победа с 6:2, 6:2 над Григор Димитров за 54 минути игра.

За Федерер това е трета победа над Димитров от три мача и то без загубен сет. Във финала Маестрото от Базел ще се изправи срещу Милош Раонич. Федерер води със 7:1 в преките срещи с канадеца.

Освен това финалът ще бъде под №125 за Федерер. Той е с баланс 82 победи и 42 загуби досега.

Бившият номер 1 започна отлично мача с Димитров и проби още в първия гейм. Той реализира и втори такъв за 4:1 след страхотно воле за 40:30 и отличен ретур при точката за пробив. За под 30 минути игра Федерер затвори с 6:2.

При 1:1 във втория сет Федерер постави Григор под напрежение и стигна до точка за пробив. Тя бе отразена след сервис. Федерер получи и втори шанс, а Григор се предаде този път, допускайки двойна грешка. След това за него нямаше връщане в мача като българинът завърши битката с 12 печеливши удари и цели 29 непредизвикани грешки.

Любопитното е, че Федерер не е печелил турнира в Бризбейн досега. Миналата година ФедЕкспрес отстъпи във финала на местния любимец Лейтън Хюит в трисетова битка.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини