Григор Димитров - Мартин Клижан 6:3, 6:4 (гейм по гейм)



09-01-2015 04:44

Григор Димитров - Мартин Клижан, четвъртфинал на АТР турнира в Бризбейн.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Перфектно начало на мача. Българинът спечели жребия и избра да сервира, като спечели откриващия гейм на срещата на 0.

2:0 Пробив за Григор Димитров! Българинът се възползва още от първата си точка за пробив в мача, която реализира (непредизвикана грешка). Трябва да признаем, че Гришо стигна до брейк-пойнта с малко късмет в предходната точка, когато мрежата се намеси в негова полза.

3:0 Перфектен! Григор Димитров спечели за около 60 секунди подаването, с което затвърди пробива и преднината си в мача. За първите 3 гейма Клижан е спечелил общо 3 точки - 2 на свой сервис и една при посрещане.

3:1 След 12 минути игра Мартин Клижан успя да спечели първия си гейм за мача. Снажният левичар пласира няколко добри начални удара и с гейм на 30 откри сметката си за днес.

3:2 Неприятно! Клижан връща пробива, след като се възползва от първия си брейк-пойнт в мача. Гришо започна силно гейма и поведе с 30:0, но след това словакът взе 3 последователни точки и на свой ред поведе с 40:30. Последва непредизвикана грешка на Димитров и пробивът е върнат.

4:2 Нов пробив за Григор Димитров. Българинът категорично е по-добрият тенисист от началото на срещата и абсолютно заслужено води в резултата с пробив аванс. Хасковлията поведе с 40:15, Клижан спаси първата точка за пробив с добре пласиран начален удар, но при втората Гришо бе безпощаден.

5:2 Макар и трудно (след 2 равенства), Григор Димитров затвърди пробива и е само на гейм от крайния успех в сета.

5:3 Оспорвано начало на гейма и резултат 30:30. В този момент обаче Клижан заигра по-концентрирано и спечели следващите две точки, с които си взе и подаването.

6:3 Гейм и първи сет Григор Димитров!
Българинът повежда в резултата след 34 минути игра на Корт №1.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Мартин Клижан):

0:1 Мартин Клижан започва втория сет с гейм на 0 на сметката си.

1:1 Подобно на Клижан, Григор Димитров започва втората част също уверен и с лекота спечели първото си подаване, изравнявайки резултата в геймовете.

2:1 Пробив за Григор Димитров! Българинът водеше в резултата на няколко пъти - 15:0, 30:15, 40:30. При точката за пробив отново имаше щастлива намеса на мрежата, която позволи на Димитров по-лесно да стигне до топката и да завърши.

3:1 С гейм на 30 Григор Димитров затвърди направения преди минутки пробив и се откъсва във втория сет. Българинът е в серия от 3 последователни гейма.

4:1 Серията на българина продължава. Гришо направи втори пробив и вече е само на два гейма от място на полуфиналите. Българинът е безупречен в точките за пробив днес, а и не само, като цяло играта му е на ниво. От другата страна на корта Клижан "помага" с доста голям брой непредизвикани грешки.

4:2 Клижан връща един от пробивите, при това след двойна грешка от страна на Гришо. Категорично изминалият гейм бе най-слабият на българина от началото на двубоя.

4:3 Клижан обърна гейма в своя полза от 15:30 и вече е само на гейм изоставане от Димитров. Пауза, след която на сервис застава Григор Димитров.

5:3 Гришо спира серията геймовете на сметката на Клижан и с успех на 15 вече се доближава само на гейм от място на полуфиналите.

5:4 Изключително бърз гейм на сметката на словака. Предстои нова пауза в срещата, да се надяваме последна, след която Григор Димитров ще сервира за място на полуфиналите.

6:4 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът спечели с лекота последното си подаване в мача и си гарантира място в следващата фаза на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини