Невероятно! Карлович надви световния №1



08-01-2015 18:32 | Станко Димов

Иво Карлович поднесе голямата изненада на четвъртфиналите на турнира в Доха, след като успя да победи световния №1 Новак Джокович с 2:1 сета. В отделните части 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 след малко повече от два часа игра.

„Трябва да призная, че не очаквах подобна победа. Джокович играеше много добре от самото начало днес. Може би вятърът му попречи да покаже пълния си потенциал днес. Условията за игра бяха в моя полза, правех това, което умея. Много съм щастлив от тази победа”, коментира Карлович след последната точка в двубоя.

Иначе днес Карлович сервира просто невероятно и освен, че наниза 19 аса, през целия мач не даде дори точка за пробив пред Джокович! Двамата си размениха по един сет, спечелен в тайбрек, а в третата част Карлович проби в ключовия седми гейм, след което до края на срещата не трепна в сервис-геймовете си.

Във втория сет Джокович в седем случая бе само на две точки от победата, но в крайна сметка загуби двубоя. Така в полуфиналите Карлович ще играе с Давид Ферер.

Любопитно е да се отбележи, че Иво Карлович се превръща в един от малкото тенисисти, които могат да се похвалят с положителен баланс в двубоите срещу Новак Джокович – 2:1 победи. Предишният успех на хърватина над Ноле бе в Мадрид през 2008-а.

Така турнирът в Доха продължава да поднася изненада след изненада. Припомняме, че на  старта сензационна загуба регистрира Рафаел Надал, който отстъпи пред 127-ия в света Михаел Берер.

На 35 години и 10 месеца Иво Карлович стана най-възрастният играч с победа над №1 в света след Кен Розуел, който на 39 побеждава Джон Нюкъмб през 1974.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини